Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

15.9 C
Pals
Dimecres, 9 abril 2025
- Publicitat -

L’Organització de Pescadors de Palamós presenta el nou obrador de peix per donar a conèixer espècies poc consumides

Peix com la maire, la melva o la canana s'oferirà als centres escolars o a l'Hospital de Palamós perquè els usuaris puguin consumir-los

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

L’Organització de Pescadors de Palamós (OPP) ha presentat aquest divendres l’Obrador de Peix, un nou espai que es troba al costat del Museu de la Pesca. En aquest nou equipament es manipularan i s’elaboraran productes a base de peix de proximitat amb espècies que no són les que es consumeixen de manera habitual. A més, una de les altres voluntats és promocionar la pesca sostenible, conscienciar a la població sobre el peix de proximitat i donar a conèixer les espècies de la zona.

Aquestes espècies que es volen donar a conèixer són peixos que es troben a les peixateries, però que no es consumeixen de manera habitual. El president de l’OPP, Miquel Mir, ha destacat que la voluntat és mostrar que aquest tipus d’espècies poc conegudes, ben cuinades, poden ser un bon plat pels més petits o pels pacients dels centres sanitaris.

Reproductor d'àudio

Miquel Mir afirma que ja han treballat amb alguns centres escolars amb aquesta iniciativa i la setmana que ve començaran a treballar amb l’hospital de Palamós. Aquesta infraestructura ha tingut un cost aproximat de mig milió d’euros, tot i que l’OPP va demanar una subvenció per finançar part del projecte.

Reproductor d'àudio

En aquest espai, una parcel·la concessionada per Ports de la Generalitat a la Confraria de Pescadors, s’hi farà la preparació d’aquests peixos. En aquest espai es netejarà el peix i s’envasarà per congelar o no. Al final, aquest peix anirà destinat a aquests centres sanitaris o a diversos centres escolars, tal com explica la gerent de la Confraria de Pescadors de Palamós, Cristina Mañas.

Reproductor d'àudio

El director general de política marítima i pesca sostenible, Sergi Tudela, ha destacat “l’excel·lència” d’aquesta iniciativa i que posa de manifest el dinamisme de la confraria de Palamós. Apunta que aquest peix que es considera “senzill”, té una gran potencialitat i reconeix la bona proposta dels pescadors de Palamós.

Reproductor d'àudio

Finalment, l’alcalde del municipi, Lluís Puig, ha coincidit amb la resta de ponents de la presentació amb l’evolució que han fet sobre la presentació d’aquestes espècies poc conegudes de peix. A més, reconeix el bon camí que està agafant el projecte que ja fa uns anys que va començar.

Reproductor d'àudio

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
00:14:38

Bàrbara Hallé: “Esperem que durant els dies forts de Setmana Santa arribem al 85% d’ocupació”

Els hotels i restaurants de la Costa Brava i el Baix Empordà ja han iniciat les obertures de temporada de cara a Setmana Santa. Segons ha explicat la presidenta de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava, Bàrbara Hallé, molts establiments ja funcionen tot l’any o reprenen l’activitat després de fer vacances durant els mesos de gener i febrer.

Altres notícies