«Parant la taula» és una iniciativa impulsada per l’Associació de Ceramistes de la Bisbal amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Bisbal, el Terracotta Museu, i la participació del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet. Es tracta d’un maridatge entre ceràmica i gastronomia en el que els 20 restaurants que formen el col·lectiu de La Cuina de l’Empordanet han elaborat un plat en exclusiva per a cada una de les altres tantes vaixelles que han creat els ceramistes participants.
L’acte central de presentació va tenir lloc divendres 25 d’octubre a la sala d’exposicions temporals del Terracotta Museu, i s’hi van poder degustar tastets de tots els plats creats pels restaurants participants. Aquesta exposició restarà oberta al públic durant tres mesos
Les parelles de tallers de ceràmica i restaurants que han participat en aquesta edició i s’han maridat per sorteig han sigut:
Annick Galimont (La Bisbal) & Mas dels Arcs (Palamós)
ArtLisette (Esclanyà, Begur) & Aquamare (Platja de Pals, Pals)
Bussoga (Sant Jordi Desvalls) & El Roser 2 (L’Escala)
Ceràmica Artesanal LB (Corçà) & Terrassa Terramar (Llafranc)
Ceràmica Planas Marquès (Corçà) & Sa Cova (Platja d’Aro)
Ceràmica La Ponderosa (Corçà) & Aradi (Platja d’Aro)
Martin Ley (Peratallada) & La Blanca (Llafranc)
Ceràmica Yuma (La Bisbal) & Aigua Blava (Fornells, Begur)
Ceràmiques Aparicio (Vulpellac) & La Plaça (Madremanya)
Ceràmica Lluís Puigdemont (La Bisbal) & Godard (S’Agaró)
Ceràmica Pantaleu (Palau-Sator) & La Calèndula (Regencós)
Estudi Ceràmic ba_Ro (Vulpellac) & Vicus (Pals)
Estudi Raventós (Vulpellac) & Es Portal (Pals)
Ferran Gallo (La Bisbal) & 1751 (Torrent)
Ceràmica Art. La Mufla (La Bisbal) & Bo.TiC (Corçà)
LUR Ceràmica (La Bisbal) & Sa Punta (Platja de Pals, Begur)
Marta M. Hortet (Canapost) & La Xicra (Palafrugell)
Rulduà Ceràmica (La Bisbal) & Els Tinars (Llagostera)
Sampere (La Bisbal) & Casamar (Llafranc)
Vilà Clara Ceramistes (La Bisbal) & Aurum (Platja d’Aro)