Personalitza les Preferències de Consentiment

Utilitzem cookies per ajudar-te a navegar eficientment i realitzar certes funcions. Trobaràs informació detallada sobre totes les cookies en cada categoria de consentiment a continuació.

Les cookies que es classifiquen com a "Necessàries" s'emmagatzemen al teu navegador ja que són essencials per habilitar les funcionalitats bàsiques del lloc.

També utilitzem cookies de tercers que ens ajuden a analitzar com utilitzes aquest lloc web, emmagatzemar les teves preferències i proporcionar el contingut i els anuncis rellevants per a tu. Aquestes cookies només s'emmagatzemaran al teu navegador amb el teu consentiment previ.

Pots triar activar o desactivar algunes o totes aquestes cookies, però desactivar algunes d'elles pot afectar la teva experiència de navegació.

Sempre actiu

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No hi ha cookies per mostrar

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No hi ha cookies per mostrar

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No hi ha cookies per mostrar

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No hi ha cookies per mostrar

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No hi ha cookies per mostrar

13.1 C
Pals
Dimecres, 26 febrer 2025
- Publicitat -

REPORTATGE: Passejada i sopar a Pals entre arrossars i vinyes de l’Empordà

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
REPORTATGE: Passejada i sopar a Pals entre arrossars i vinyes de l'Empordà
Loading
/

Tres grans personalitats del Baix Empordà, la xef Iolanda Bustos, la guia Sandra Bisbe i l’enòloga del Mas Geli Anna Pérez, ofereixen aquest estiu una activitat d’aquelles que demostren el privilegi que suposa viure a l’Empordà. Es diu “Passejada enogastronòmica. Arrossars i vinyes de Pals” i es fa cada dimarts fins a l’octubre. A Ràdio Capital de l’Empordà hi hem participat.

L’activitat comença a les 7 de la tarda a les Basses d’en Coll de Pals. La guia Sandra Bisbe explica als participants l’origen del cultiu de l’arròs a Pals, el paper de l’indià Pere Coll i Rigau, i com es cultiva ara mateix l’arròs. Per exemple, detalls poc coneguts per la majoria de la població, com que hi ha només 1.000 hectàrees de cultiu d’arròs, o que no se’n planta només a Pals, sinó a punts tan llunyans com Castelló d’Empúries.

Aquesta passejada es fa mentre els participants caminen entre els arrossars al cap vespre, quan el sol es va ponent i genera una llum màgica que il·lumina tot el territori, amb unes vistes que abasten tot el Baix Ter.

Més tard, el grup es desplaça cap al celler Mas Geli, també a Pals, on els esperen una de les seves responsable, Anna Pérez, i la xef Iolanda Bustos. Allà, en un entorn privilegiat, amb vistes a les vinyes, veiem com es pon el sol, mentre ens serveixen vi del Mar Geli, i la Iolanda Bustos ens ofereix sis plats que giren al voltant de l’arròs. No us detallarem quins són per no fer-vos spoiler.

Iolanda Bustos ha decidit reinventar-se després de deixar el restaurant La Calèndula. Ara, fa accions pop-up, àpats privats i accions gastronómicoturístiques, com la de cada dimarts a Mas Geli. “És un privilegi cuinar amb aquest paisatge. Faig moltes col·laboracions d’oleoturisme, classes, tallers, … Em vaig movent d’aquí cap allà”.

Un celler que fa set anys que fa vi, que han impulsat dos joves germans. L’Anna Pérez explica que “és un projecte 100% familiar, amb varietats locals, amb les portes obertes i oberts a moltes col·laboracions”. Ells són la primera generació del vi Mas Geli i “esperem que duri moltes generacions”.

Tot plegat, en unes visites que es fan cada dimarts fins a l’octubre. La guia Sandra Bisbe explica que “darrera de l’arròs, del vi, i d’un tap de suro hi ha molt per explicar. I s’agraeix que la gent d’aquí vingui i vulgui conèixer-ho, perquè hi ha històries apassionants”. Les reserves es poden fer a sandrabisbe.cat.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios