10.7 C
Pals
Dimecres, 25 desembre 2024
- Publicitat -

REPORTATGE: Passejada i sopar a Pals entre arrossars i vinyes de l’Empordà

Supermatí - entrevistes
Supermatí - entrevistes
REPORTATGE: Passejada i sopar a Pals entre arrossars i vinyes de l'Empordà
Loading
/

Tres grans personalitats del Baix Empordà, la xef Iolanda Bustos, la guia Sandra Bisbe i l’enòloga del Mas Geli Anna Pérez, ofereixen aquest estiu una activitat d’aquelles que demostren el privilegi que suposa viure a l’Empordà. Es diu “Passejada enogastronòmica. Arrossars i vinyes de Pals” i es fa cada dimarts fins a l’octubre. A Ràdio Capital de l’Empordà hi hem participat.

L’activitat comença a les 7 de la tarda a les Basses d’en Coll de Pals. La guia Sandra Bisbe explica als participants l’origen del cultiu de l’arròs a Pals, el paper de l’indià Pere Coll i Rigau, i com es cultiva ara mateix l’arròs. Per exemple, detalls poc coneguts per la majoria de la població, com que hi ha només 1.000 hectàrees de cultiu d’arròs, o que no se’n planta només a Pals, sinó a punts tan llunyans com Castelló d’Empúries.

Aquesta passejada es fa mentre els participants caminen entre els arrossars al cap vespre, quan el sol es va ponent i genera una llum màgica que il·lumina tot el territori, amb unes vistes que abasten tot el Baix Ter.

Més tard, el grup es desplaça cap al celler Mas Geli, també a Pals, on els esperen una de les seves responsable, Anna Pérez, i la xef Iolanda Bustos. Allà, en un entorn privilegiat, amb vistes a les vinyes, veiem com es pon el sol, mentre ens serveixen vi del Mar Geli, i la Iolanda Bustos ens ofereix sis plats que giren al voltant de l’arròs. No us detallarem quins són per no fer-vos spoiler.

Iolanda Bustos ha decidit reinventar-se després de deixar el restaurant La Calèndula. Ara, fa accions pop-up, àpats privats i accions gastronómicoturístiques, com la de cada dimarts a Mas Geli. “És un privilegi cuinar amb aquest paisatge. Faig moltes col·laboracions d’oleoturisme, classes, tallers, … Em vaig movent d’aquí cap allà”.

Un celler que fa set anys que fa vi, que han impulsat dos joves germans. L’Anna Pérez explica que “és un projecte 100% familiar, amb varietats locals, amb les portes obertes i oberts a moltes col·laboracions”. Ells són la primera generació del vi Mas Geli i “esperem que duri moltes generacions”.

Tot plegat, en unes visites que es fan cada dimarts fins a l’octubre. La guia Sandra Bisbe explica que “darrera de l’arròs, del vi, i d’un tap de suro hi ha molt per explicar. I s’agraeix que la gent d’aquí vingui i vulgui conèixer-ho, perquè hi ha històries apassionants”. Les reserves es poden fer a sandrabisbe.cat.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios