13 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

Un pesquer de Palamós s’enfonsa i els 4 mariners se salven gràcies a un altre vaixell

El vaixell La Puntaire s’ha enfonsat després que una onada li colpeges

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El vaixell pesquer La Puntaire és un arrossegador de fusta de 24,6 metres d’eslora amb base al port de Palamós. Segons explica el diari de Girona, aquest dilluns va sortir a pescar com és habitual. Cap a un quart de tres de la tarda una onada va trencar una part de la popa de l’embarcació i es va començar a enfonsar, així ho informa el diari de Girona.

El patró de l’embarcació va demanar ajuda per ràdio als altres vaixells que estaven pescant per Palamós.
El Diari de Girona confirma que el patró de l’embarcació Solraig i president de la Confraria, Miquel Mir, va buscar la ubicació exacte i va anar cap allà.

Mentrestant, el patró d’un altre vaixell, el Nova Gacela, va trucar a Salvament Marítim, que va activar la Salvamar Sírius i l’helicòpter Helimer 221.

Segons informa el Diari de Girona, el vaixell Solraig va arribar a la ubicació de La Puntaire 13 minuts després de rebre l’avís d’emergència, i el vaixell ja s’havia enfonsat.

Els tres mariners i el patró van poder llençar les dues balses salvavides a temps, i amb l’ajuda d’una escala de més de tres metres, van aconseguir pujar al Solraig.

El Diari de Girona explica que els van traslladar fins al Port de Palamós en perfecte estat i sense necessitat de ser atesos en cap centre mèdic.

El Salvamar Sirius va estar rastrejant la zona i va recollir les restes grans del vaixell que suraven, ja que la majoria d’infraestructura de l’embarcació està a uns 600 o 700 metres de profunditat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies