16.5 C
Pals
Dissabte, 23 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Pavimentaran el camí de Fonteta a Peralta

És l’únic camí entre els dos nuclis que permet l’accés a vehicles grans en sentit est – oest

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Forallac pavimentarà el camí que va de Fonteta a Peralta. El consistori ha tret a licitació el projecte, pressupostat en prop de 50.000 euros. L’Ajuntament ho considera una obra important, perquè aquest vial és l’únic camí que permet l’accés a vehicles grans en sentit est – oest. Les obres s’emmarquen en les actuacions que Forallac du a terme des de fa uns anys per a la pavimentació de camins.

Forallac és un municipi que té una densitat molt baixa, de 34 habitats per quilòmetre quadrat. Això es deu a la seva dispersió, derivada dels seus orígens. Es va constituir el 1977 amb la unió de Fonteta, Peratallada i Vullpellac. Els seus poc més de 1.700 habitats estan distribuïts en una superfície de 50 quilòmetres quadrats, amb 7 nuclis de població. Són Fonteta, Peratallada, Vulpellac, Canapost, Sant Climent de Peralta, Santa Susanna de Peralta i Fitor. Aquesta configuració del municipi fa que la xarxa de camins públics locals sigui molt extensa i molt costosa de mantenir en bones condicions, especialment els trams que no estan pavimentats. Ja fa uns anys que l’Ajuntament tira endavant un programa de pavimentació d’aquests camins i ara és el torn del que uneix Fonteta i Peralta, en el tram que enllaça la zona industrial V2 amb el nucli de Fonteta. És un camí d’ús públic de titularitat local molt important per a Fonteta, és l’únic que permet l’accés a vehicles com camions d’extinció d’incendis, ambulàncies o recollida residus en sentit est – oest. El projecte que es licita permetrà pavimentar un recorregut de gairebé 350 metres, que és el més transitat d’aquest camí. És un tram apte per al trànsit rodat motoritzat i que s’emplaça íntegrament en àmbit rural. Es preveu que les obres s’allarguin uns dos mesos.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

La DO Empordà distingeix l’enòleg Simó Serra i els col·lectius La Cuina del Vent i Cuina de l’Empordanet

Des del 2015, els premis Lledoner d’Or i Bacus Emporità reconeixen figures clau en el sector vinícola i gastronòmic.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -