Pere Tutusaus, director de la Swim Run Costa Brava, presenta la cursa al Supermatí de Ràdio Capital de l’Empordà amb Miquel Curanta. La swim run és una disciplina original dels països nòrdics i és la primera vegada que es farà a Catalunya i a l’Estat espanyol. Consisteix en alternar consecutivament fases de cursa de muntanya amb fases de natació, en el paisatge del camí de ronda i les cales i racons amagats de la Costa Brava.
Tindrà diverses modalitats de curses, totes elles amb final a Platja d’Aro: una marató, de 42 quilòmetres, sortirà de Begur a les 8h del matí; una mitja marató, de 21 quilòmetres, tindrà el punt de sortida a Calella de Palafrugell, a les 10:30h, i una cursa curta, de 12 quilòmetres, sortirà de la cala de la Fosca de Palamós.
Tutusaus explica que es vol associar el territori amb la pràctica de l’esport. “El turisme esportiu familiar és un dels valors més positius a l’hora explotar el potencial que tenim de cara al turista”.
Mesures de seguretat
Pere Tutusaus destaca que la cursa s’ha de competir amb parelles per una qüestió de seguretat. “És molt salvatge, estàs en contacte constant amb la natura, corrents per sobre les pedres, nedant per les platges i és molt fàcil de practicar”, afirma. El director de la cursa recomanar escollir la distància correcta en funció del grau d’experiència i de les aptituds físiques de cada equip.
Cada equip haurà de dur obligatòriament un xiulet i un petit equip de primers auxilis. Tots els corredors portaran un geolocalitzador, de manera que el control central de Platja d’Aro sabrà on es troben. Es desplegarà un dispositiu seguretat, amb caiacs i socorristes a l’aigua, i bombers i la Creu Roja a terra.