12.6 C
Pals
Divendres, 21 febrer 2025
- Publicitat -

Els pobles de la Costa Brava més compartits pels turistes a les xarxes socials

Ràdio Capital
Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Cadaqués i Lloret són els pobles que més comparteixen els turistes de la Costa Brava. Ho demostra l’estudi Geografies del souvenir, d’Olga Taravilla i Azahara Cerezo. Entre les icones més compartides a la xarxa destaca, sobretot, la presència de les platges i d’esdeveniments com Girona Temps de Flors.

Els records relacionats amb Salvador Dalí, tant a Figueres com a Cadaqués, tenen un pes important. L’estudi també destaca el cas de l’Estartit, associat al submarinisme. La majoria dels turistes 2.0 són de l’àrea urbana de Barcelona, seguits de visitants de la resta de l’Estat i de França. En el cas de Lloret, però, la majoria procedeixen del Regne Unit.

Un 87% dels casos els turistes pengen fotos i vídeos de menjar, activitats, passejades o racons de pobles costaners, segons l’estudi. De fet, a les xarxes socials hi ha més de 500.000 entrades amb l’etiqueta #costabrava.

Aquesta recerca determina que la idea dels records ha canviat radicalment i que, al segle XXI, ja no es tracta d’un objecte sinó d’una experiència.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies