12.4 C
Pals
Divendres, 21 febrer 2025
- Publicitat -

La portada – 04-11-2016

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Em dic Miquel Curanta i sóc de Pals. Gestor cultural i de mitjans, he treballat a diverses emissores de Ràdio (Ràdio Begur, Ràdio Costa Brava, 40 Principals, M80 ràdio, Cadena SER, Flaix, Flaixbac, Ona Catalana, Catalunya ràdio). He estat director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (2018 - 2022) i del Club TRESC (2008 - 2018). També he fundat una productora de televisió (Creativa Audiovisual) i el 2001 vaig fundar Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
La portada - 04-11-2016
Loading
/

 

Avui parlarem amb els Sotrac. Sotrac és una banda de Sant Feliu (o com ells diuen, mig de llagostera – mig de Sant Feliu) que han posat una campanya de micro mecenatge en marxa (un verkami) per poder finançar el seu primer disc.

Jo, que vinc del món de la ràdio de quan els artistes que valien i tenien possibilitats, sóc dels que opina que un artista no s’hauria d’auto finançar. Són les companyies, que després en faran negoci de la seva música, les que haurien de fer-ho. Però dir això, és viure ancorat, com a mínim, als 90.

El que s’imposa avui és que l’artista es gravi el disc, es busqui els recursos per pagar-se’l i amb sort, algun segell discogràfic li editarà, distribuirà i amb, encara més sort, li farà el management i li buscarà alguns concerts, que és gairebé l’única font d’ingressos raonables que tindrà.

Gairebé totes les fases de construcció i creixement de la carrera, diguem-ne, professional, de l’artista, passaran en entorns digitals. En plataformes web que revertiran en l’artista un percentatge molt i molt petit de diners.

Un exemple: De cada reproducció d’una cançó feta a spotify, l’artista rebrà entre 0,006 i 0,008$. O dit d’una altra manera. Per aconseguir entre 5000 i 7500€ d’una cançó, aquesta s’ha hagut de reproduir om a mínim 100.000 vegades. Ah! I només si s’escolta almenys 30 segons.

A tot això, en diem actualment cultura digital. A tot això, actualment n’hi diem progrés.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies