18 C
Pals
Dimecres, 30 octubre 2024
- Publicitat -spot_img

La portada – 12-01-2017

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Em dic Miquel Curanta i sóc de Pals. Gestor cultural i de mitjans, he treballat a diverses emissores de Ràdio (Ràdio Begur, Ràdio Costa Brava, 40 Principals, M80 ràdio, Cadena SER, Flaix, Flaixbac, Ona Catalana, Catalunya ràdio). He estat director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (2018 - 2022) i del Club TRESC (2008 - 2018). També he fundat una productora de televisió (Creativa Audiovisual) i el 2001 vaig fundar Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
La portada - 12-01-2017
Loading
/

Un ciutadà de Shiedam, als Països Baixos, anava a treballar caminant, cada dia. La seva ruta, passava pel voral del riu Shie i es tornava desagradable per la quantitat de residus i deixalles que s’acumulaven al seu voral. Un bon dia, en Tommy Klein va decidir que es llevaria mitja hora abans cada dia, i armat amb un bastó i una bossa d’escombraries, es va fer el propòsit de netejar la llera del riu. A mesura que passaven els dies i que anava penjant fotos al seu perfil de facebook, es van anar sumant persones a aquesta iniciativa, fins que al cap de cin setmanes, tot el recorregut del riu al seu pas per la zona, estava completament net.

Sempre he pensat que Holanda, és un dels països més civilitzats del mçon. manté l’equilibri entre el racionalisme i l’excentricitat. Entre l’ètica i l’estètica. Entre la famíla i l’emancipació i és, sobretot, un país cívic i educat i això, no és més que una nova mostra d’aquest civisme.

També sóc un convençut que els pobles i el seu caràcter, els conforma la seva cultura, la seva història i també el seu territori i en aquest sentit, a casa nostra tenim mostres sobreres que podríen convidar al desànim. En aquesta mateixa portada hem denunciat diverses vegades amb quina facilitat malmetem el nostre entorn i en aquest punt, jo em pregunto… què ha de passar perquè aquí hi hagin iniciatives similars, que de manera altruïsta i amb bon rotllo, cuidin l’entorn.

Per què el dia 11 de setembre, després de pujar al far de Sant Sebastià, a Quermany (com fan a Pals) o al Montgrí, o després de la botifarrada popular o la ballada de sardanes de rigor, no s’organitza una activitat així?

Si estem d’acord que a més de mantenir la cultura i la tradició, els catalans també som fruit de la nostra terra, no us sembla que seria una bona manera de reafirmar la nostra identitat, mentre cuidem el nostre entorn?

- Publicitat -
Article anterior
Article següent
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Alliberen 10 exemplars de tortuga d’estany a la zona del Baix Ter

Aquestes reintroduccions, iniciades el 2015 amb el projecte LIFE Potamo Fauna, han permès alliberar més de 220 tortugues en diferents zones del Baix Ter amb la voluntat de preservar l'espècie.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -