El dia que s’han fet públics els finalistes, el jurat ha volgut fer una menció especial cap a l’espai de Ràdio Capital
- Govorit Radio Svoboda narrava la història de Radio Liberty, 10 anys després de la seva demolició
- Aquesta és la segona vegada que els Rahola reconeixen la tasca de Ràdio Capital de l’Empordà
En la vuitena edició dels Premis Carles Rahola de comunicació local, el jurat ha fet una menció especial per a Miquel Curanta, Juli Pedrero, Toni Sellas i l’equip responsable del programa Govorit Radio Svoboda de Ràdio Capital de l’Empordà. Concretament, el jurat ha valorat “la varietat de recursos sonors, pel seu ritme i pel seu ampli recorregut històric” del programa que es va emetre el 26 de març del 2016 des del pati de Ca la Pruna de Pals, amb motiu dels 10 anys de la demolició de les antenes de Radio Liberty.
Govorit Radio Svoboda constava de diverses entrevistes, tertúlies, reportatges i altres seccions, així com la interacció amb el públic i veïns de la zona assistents. Pel que fa a la participació, el programa va comptar amb la presència i testimoni d’extreballadors de Radio Liberty, veïns, responsables polítics, experts, analistes i també portaveus de Radio Free Europe / Radio Liberty.
Amb tots ells es va fer un recorregut col·lectiu i alhora personal per la història i evolució de Radio Liberty, una emissora que durant quatre dècades va marcar, amb la seva presència i les seves instal·lacions, el perfil del litoral de Pals i la vida de moltes persones del Baix Empordà. Paral·lelament, des del mateix dissabte 26 de març va quedar instal·lada de forma permanent a l’edifici de Ca la Pruna una exposició fotogràfica amb una setantena d’imatges que recullen la història i evolució de l’emissora.
Els finalistes
La periodista de Ràdio Girona i directora de l’emissora, Carme Martinez i el periodista de Fem Girona, Carles Baldellou, són els dos finalistes que opten al premi Miquel Diumé al millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio.
Sobre Ràdio Capital de l’Empordà
Ràdio Capital de l’Empordà és una emissora que neix l’any 2001 a través de l’associació cultural sense ànim de lucre Acció per a la Divulgació Cultural de Catalunya, amb l’objectiu de posar en valor l’activitat cultural i social del seu àmbit territorial i amb la ràdio com a mitjà. És un projecte col·laboratiu, amb ambició professional però sense finalitat comercial i obert a les persones, entitats o institucions que vulguin participar-hi. En la seva edició del 2015, els Premis Rahola de la Comunicació Local, impulsats per la Delegació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Diputació de Girona, van atorgar a Ràdio Capital de l’Empordà el Premi Miquel Diumé al Millor Treball Informatiu o Divulgatiu en ràdio per la cobertura informativa de les Eleccions Municipals 2015.