8.6 C
Pals
Diumenge, 22 desembre 2024
- Publicitat -

Presentació de “Parant Taula” al Terracotta Museu de la Bisbal

La iniciativa uneix 20 ceramistes de la Bisbal amb els restaurants del col·lectiu Cuina de l’Empordanet i és un interessant maridatge entre la ceràmica de la Bisbal i la cuina del Baix Empordà

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Dimecres 18 de setembre va tenir lloc al Terracotta Museu de la Bisbal la presentació de “Parant taula’” una iniciativa impulsada per l’Associació de Ceramistes de la Bisbal, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Bisbal, el Terracotta Museu, i la participació del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet.

En la taula de presentació hi havia el conservador del museu, Xevi Rocas, que ha aprofitat per agrair la implicació del Gremi de ceramistes, de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i també de La Cuina de l’Empordanet, el president de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal, Joan Vilà-Clara, el president de La Cuina de l’Empordanet, Vicenç Fajardo i l’alcalde de la Bisbal d’Empordà, Enric Marquès.

Parant taula
Fotografia de Manel Magrinyà

Maridatge entre ceràmica i gastronomia

“Parant taula” va néixer de la mà de l’Ajuntament de la Bisbal durant el ‘Tastaolletes’ de l’any 2014, en sintonia entre l’Ajuntament i l’Associació de Ceramistes de la Bisbal i amb l’objectiu de promocionar la ceràmica bisbalenca. Enguany s’ha fet un pas endavant i s’ha volgut enfortir el vincle amb el món de la restauració.

La Cuina de l’Empordanet és un col·lectiu gastronòmic que aplega 20 professionals de la cuina i de la restauració, i que fa molts anys que treballa en la difusió de la cuina del Baix Empordà i dels productes de proximitat i de temporada. Amb motiu de la mostra “Parant taula” els establiments de restauració que formen el col·lectiu elaboraran un plat en exclusiva per a cada una de les vaixelles que hauran creat els ceramistes participants.

Parant taula
Parant taula: Fotografia de Manel Magrinyà

L’aparellament entre ceramistes i professionals de la restauració es va resoldre mitjançant un sorteig

Parant taula
Parant taula: Fotografia de Manel Magrinyà

Acte central de presentació

Es farà el divendres 11 d’octubre a la sala d’exposicions temporals del Terracotta Museu, on també es podran degustar tastets de tots els plats creats pels restaurants participants. I l’exposició restarà oberta al públic durant tres mesos. A banda de la mostra, també cal destacar la creació d’una publicació que mostrarà totes les vaixelles de la mostra i els plats creats expressament per l’ocasió. La publicació formarà part de la col·lecció “Catàlegs del Terracotta Museu” i es presentarà a finals d’any.

Vídeo de presentació i sorteig

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies