Aquest diumenge es va presentar el sisè volum de la col·lecció de catàlegs del Terracotta Museu, dedicat a l’exposició col·lectiva Parant taula 2019.
Per primer cop, la mostra, que se celebra cada any ininterrompudament des del 2014 i que es pot visitar a l’equipament bisbalenc fins al 26 de gener, compta amb l’edició d’un catàleg que recull les 20 vaixelles dels 20 tallers de ceràmica que han participat en la mostra i les 20 propostes culinàries dels 20 cuiners/es integrants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet.
Des de la primera edició, l’exposició col·lectiva de vaixelles de Ceràmica de la Bisbal ha anat creixent al llarg del temps gràcies a l’Àrea de Promoció i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de la Bisbal i l’Associació de Ceramistes de la Bisbal, el Terracotta Museu (que des del 2018 acull la mostra en les seves instal·lacions) i el col·lectiu La Cuina de l’Empordanet, que l’any passat 2019 es va sumar a la proposta per consolidar un autèntic espai de confluència entre la ceràmica i la gastronomia.
D’altra banda, també es van presentar els nous números de Revista del Baix Empordà, ‘La Costa Brava en perill?’, i Empordà Gastronòmic, que inclou el dossier ‘Cuina i terrissa’ i es va fer un tastet d’arròs de Pals cuinat pel mateix Joan Carles Sànchez i maridat amb vins de la DO Empordà del celler Mas Geli de Pals. A més a més, també es va fer entrega del premi del sorteig de la ruta gastronòmica Tastaolletes 2019. Entre totes les persones participants se sortejava un vol en globus per a dues persones. Coincidint amb l’acte d’ahir, l’alcalde Enric Marquès va lliurar el val regal a la guanyadora del concurs: Eva Pérez Teixidor.