13 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

Manifestació submarina en defensa de l’entorn de les illes Formigues

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Manifestació submarina en defensa de l'entorn de les illes Formigues
Loading
/

L’associació Amics de les Illes Formigues ha organitzat aquest dissabte la primer manifestació organitzada a l’entorn submarí de les illes Formigues. Sota el lema “Sóc fràgil, estima’m!”, una trentena de submarinistes s’ha manifestat sota de l’aigua per reivindicar un ús “sostenible” dels recursos marins. El president de l’entitat, Jordi Sistach, explica que demanen que es regulin els usos per “garantir-ne la seva sostenibilitat”:

Ramon Casabayó

El passat mes de maig l’associació va constatar una “sintonia total de sensibilitats i voluntats” entre les administracions i els sectors afectats després d’una reunió amb representants de la Generalitat i de l’Ajuntament de Palamós. L’associació aclareix que aquesta manifestació no vol anar en contra d’aquest consens, sinó que pretén “augmentar la conscienciació” durant la temporada turística.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies