Verges manté viva la tradició de la Sopa de Verges, una celebració popular que es remunta a l’edat mitjana i que té lloc cada dimarts de Carnaval. El plat, que originàriament oferien els senyors feudals al poble, es cuina avui de manera col·lectiva amb la participació dels veïns.
La sopa es prepara a foc lent amb ingredients com gallina, vedella, porc i xai, a més de cigrons, mongetes del ganxet, patates, arròs i fideus gruixuts. Un dels secrets de la recepta és la combinació de pimentó dolç i pebre negre, que li donen el seu gust característic.
La festa comença el diumenge abans del dimarts de Carnaval amb “La Passada”, una ruta pels afores de la vila, i una cercavila amb gegants i capgrossos. Durant el dimarts, la Plaça Major es converteix en el centre neuràlgic de la celebració, amb la cuita de la sopa des de bon matí.
Després de diverses hores de preparació, l’àpat es reparteix a primera hora de la tarda, seguit d’un vermut musical i una audició de sardanes. Amb aquesta festa, Verges reforça els vincles entre els veïns i preserva un costum que ha passat de generació en generació.