13 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

Palafrugell impulsa diverses intervencions per controlar espècies invasores

El projecte, que busca preservar la biodiversitat, restaurar camins i fomentar el turisme sostenible, inclou accions en altres espais emblemàtics

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell ha realitzat accions per controlar diverses espècies vegetals invasores a zones naturals de gran valor, com el camí d’accés a Cala Pedrosa i la llera de la riera de la Pedrosa, a Tamariu. Entre les espècies eliminades es troben l’ailant, la tradescantia, l’acant, el pitòspor i la cabellera de la reina.

Aquestes intervencions formen part d’un esforç més ampli per preservar la biodiversitat local i protegir els hàbitats naturals del municipi, especialment al llarg del GR 92. Els objectius principals del projecte són evitar la propagació de flora invasora, preservar la flora autòctona, restaurar el paisatge natural, fomentar un turisme responsable i augmentar la resiliència davant el canvi climàtic.

A més, s’han realitzat actuacions similars al conjunt monumental de Sant Sebastià de la Guarda i al camí de ronda al carrer Cap de Creus, a Calella de Palafrugell, on s’ha treballat especialment contra l’ailant i la figuera de moro.

Aquest projecte està cofinançat per la convocatòria extraordinària del Programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions, amb fons europeus Next Generation, dins del pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. També s’integra al projecte “Palafrugell, palanca per la millora del model turístic”, aprovat pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies