13.8 C
Pals
Divendres, 22 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

El projecte Sèpia crea propostes educatives per sensibilitzar sobre el consum de peix i la feina de pescador

La iniciativa pedagògica 'Educasèpia. Cuidem el mar i els pescadors des del plat' busca donar conèixer el món de la pesca a escoles i instituts

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El projecte Sèpia ha presentat avui la seva nova iniciativa pedagògica ‘Educasèpia. Cuidem el mar i els pescadors des del plat’ a l’hotel Medes II de l’Estartit. Aquesta iniciativa vol sensibilitzar als més joves per canviar els seus hàbits de consum de peix a través d’activitats adaptades al currículum escolar i als diferents nivells educatius. A més, s’ha desenvolupat col·laborativament amb la cooperativa Gisfera i la Confraria dels Pescadors de l’Estartit juntament amb el projecte Empesca’t.

D’aquesta manera, convida a l’alumnat a descobrir i comprendre l’ecologia marina, el món de la pesca, les problemàtiques del mar i, les accions que es poden fer per millorar els ecosistemes i la supervivència de la pesca artesanal. De fet, el projecte combina el treball a l’aula amb una descoberta en el mateix camp de treball.

Boris Weitzmann, un dels creadors del projecte Sèpia, ha explicat que després de 6 anys volien evolucionar i, per això, han fet “un salt cap a l’educació ambiental”. Així, podran apropar-se als centres educatius de la zona i ampliar la divulgació que fan. De fet, afegeix que la idea principal de les activitats didàctiques “és que quan els infants vagin a casa, demanin consumir producte de peix local”.

‘Educasèpia’, que ha rebut una subvenció europea a través del GALP Costa Brava d’aproximadament 20.000 euros, es posarà en funcionament a partir d’aquest curs escolar i esperen que “tingui molt bona acollida”.

El projecte Sèpia

Va néixer l’any 2016 amb la finalitat d’afavorir la reproducció dels cefalòpodes, valoritzar el producte dels pescadors i mostrar la pesca artesanal. I, de moment, ja ha aconseguit salvar 967.000 ous de calamar i 146.000 ous de sèpia. El projecte té quatre objectius principals: conservar i millorar el medi ambient, fer divulgació i sensibilització ambiental, millorar l’economia local i, fomentar amb el turisme la pesca tradicional i sostenible.

Concretament, busquen la recuperació i la incubació d’ous de cefalòpodes, donar valor a la feina dels pescadors que participen en aquestes accions de millora de les condicions per la reproducció (Empesca’t) i, fer divulgació amb activitats d’educació escolar i turístiques.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

L’EMD de l’Estartit aprova un pressupost de més 1,9 MEUR per al 2025

Aquest pressupost, definit per l’equip de govern com auster i prudent, està marcat pel pla de sanejament financer que pretén revertir el dèficit acumulat de més de 240.000 euros detectat el 2023.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -