13.1 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

Prop de 4.000 persones es mouen pel càncer amb la cursa d’Oncolliga

La Run4Cancer, que s’emmarca dins dels actes de commemoració del Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer, s’ha celebrat simultàniament a una dotzena de poblacions gironines

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Prop de 4.000 persones s’han mogut avui contra el càncer participant a la Run4Cancer, la cursa solidària que la Fundació Oncolliga Girona organitza cada any amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra el Càncer (4 de febrer). La cursa, pensada per a tots els públics i que es podia fer corrent o caminant, s’ha celebrat simultàniament a una dotzena de poblacions gironines.

Olot (581) i Riudellots de la Selva (548) han estat les poblacions que han reunit més participants, seguides de Porqueres (398), Anglès (332), Palafrugell (321), Salt (300), Bellcaire d’Empordà-Torroella (264), Tossa de Mar (251), Maçanet de la Selva (199), Flaçà (155), Navata (120) i  i Planoles (115).

La sortida s’ha fet puntualment a les 9 del matí, excepte a dues poblacions, Planoles i Tossa de Mar, on ha tingut lloc una hora més tard, a les 10. Aquest any, com a novetat, l’obsequi commemoratiu de la cursa era una gorra que s’ha distribuït entre tots els participants que s’havien inscrit online abans del 26 de gener.

Tot i que la cursa no té caràcter competitiu, la iniciativa ha aplegat corredors habituals que han optat majoritàriament per la modalitat de 10 km., i també un públic més familiar que ha preferit fer el recorregut de 5 km, corrent o caminant. L’organització de cadascuna de les curses del Run4Cancer va a càrrec de la delegació de l’Oncolliga en aquella població, amb el suport d’ajuntaments, consells comarcals i entitats locals.

La iniciativa, que va néixer l’any 2015, té un doble d’objectiu. D’una banda, recollir fons per finançar els serveis que l’Oncolliga ofereix per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i les seves famílies (suport psicològic, fisioteràpia, estètica oncològica, banc de perruques, préstec de material, llar-residència, etc..). De l’altra, es converteix en una oportunitat per promoure l’activitat física, un hàbit saludable que pot ajudar a prevenir l’aparició del càncer.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies