L’Espai del Peix va acollir el passat dimecres la presentació a la comunitat educativa del municipi de la memòria del curs 2021-2022 del programa pedagògic municipal “Fem Arrels”, que organitza l’Ajuntament de Palamós mitjançant les àrees de Patrimoni, Cultura i Medi Ambient. A més, es va presentar la proposta per al curs vinent, amb un seguit de novetats amb activitats entorn al projecte municipal del Memorial Democràtic.
El programa “Fem Arrels” esdevé una eina que permet apropar tot el llegat patrimonial de Palamós, tant el cultural com el natural, a la comunitat educativa de la vila, fomentant el coneixement global del municipi.
Enguany, el nombre d’alumnes usuaris del programa ha estat de 4.676, que des de P-5 fins a l’educació per a adults han pogut fer activitats tan diverses com les rutes: Platges de Llevant o Viure a les Gavarres; Pirates de Palamós; La meva escola té més de 80 anys; L’anguila viatgera; Visita a la depuradora; Peixos de la Mediterrània; Les Barques del Peix; Visita a la Capella del Carme amb exposició arística; El Tren Petit o Viure dintre Muralles, entre les 47 activitats a triar per a tots els nivells educatius. La valoració de les activitats per part dels participants ha estat de 9,5 sobre 10.
Totes aquestes activitats són ofertes gratuïtament per l’Ajuntament de Palamós exclusivament als centres escolars del municipi i es desenvolupen per part de tècnics de les àrees participants: Museu de la Pesca, Patrimoni Local, Medi Ambient, Servei d’Arxiu Municipal i Cultura, i també es contracten empreses especialitzades per a poder fer certs guiatges.
Durant la presentació del passat dimecres es va posar a l’abast dels equips docents la nova eina on trobar totes les activitats del curs 2022-2023 on a banda de la descripció de les mateixes per nivell educatiu, hi ha un repositori de materials per a saber-ne més i per a treballar les activitats a l’aula abans o després de dur-la a terme.
Hi van participar docents de tots els centres educatius del municipi i representants de l’escola d’adults i del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Empordà (SEBE) de la Generalitat de Catalunya, com també tècnics de les diferents àrees i serveis municipals que participen directa o indirectament amb la proposta.