11.6 C
Pals
Dijous, 21 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Puja l’atur al 12,7% a la demarcació i suma 14.400 aturats més a tot Girona

La demarcació de Girona ha tancat el primer trimestre del 2024 amb una taxa d'atur del 12,47%, sumant 14.400 desocupats més. Segons l'Enquesta de Població Activa (EPA), el sector terciari ha patit una forta caiguda, perdent 10.800 llocs de treball. Malgrat un lleuger creixement en la indústria, construcció i agricultura, aquests no han pogut compensar la pèrdua d'ocupació en serveis

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El primer trimestre del 2024 ha començat amb mal peu per a l’economia gironina, que ha registrat un increment notable de l’atur, arribant a una taxa del 12,47% i sumant un total de 52.300 persones desocupades. Aquesta xifra representa 14.400 desocupats més en comparació amb el desembre de l’any anterior, quan l’atur estava al 9,29%.

La majoria de les pèrdues d’ocupació s’han registrat en el sector serveis, influït per la temporada baixa i el final de la campanya de Nadal, amb una reducció de 10.800 llocs de treball. Tot i això, els sectors de la indústria, la construcció i l’agricultura han experimentat un creixement, sumant entre tots 8.200 nous llocs de treball. Malgrat aquest increment, no ha estat suficient per compensar les pèrdues en el sector terciari.

Les xifres de l’Enquesta de Població Activa (EPA) mostren una lleugera reducció de la taxa d’ocupació, passant del 53,85% al 53,42%. Aquestes dades reflecteixen una desacceleració de l’economia gironina, amb una destrucció neta de llocs de treball durant aquest trimestre.

El sector serveis, el més perjudicat

El sector serveis ha experimentat una considerable baixa en l’ocupació durant el primer trimestre del 2024, perdent 10.800 llocs de treball, i reduint-se de 263.600 a 252.800 persones ocupades. Aquest descens s’atribueix en gran part a la temporada baixa i al final de la campanya de Nadal.

No obstant això, altres sectors han tingut un rendiment més positiu durant el mateix període. L’agricultura ha augmentat el seu nombre d’empleats de 7.000 a 9.400, la construcció ha sumat 1.100 llocs arribant a 29.400, i la indústria ha incrementat significativament amb 4.700 llocs de treball nous, arribant a un total de 75.700 empleats a finals de març.

Malgrat aquests augments, la suma d’aquests nous llocs de treball ha estat insuficient per compensar les pèrdues substancials experimentades en el sector serveis. Així, mentre que sectors com la indústria, la construcció i l’agricultura continuen mostrant senyals de creixement i recuperació, la pèrdua en el sector serveis pesa de manera significativa en l’economia de la regió.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El transport públic o l’assessorament estudiantil, algunes de les mancances detectades per la formació professional al Baix Empordà

Per entendre una mica més el teixit formatiu que tenim al Baix Empordà ens hem reunit amb els caps i formadors de formació professional de l'INS Baix Empordà (Palafrugell), l'INS Palamós, l'INS Sant Feliu, l'INS La Bisbal d'Empordà, l'INS Torroella de Montgrí, el CEE Els Àngels (Palamós) i l'Escola Agrària i Alimentària de l'Empordà (Monells). Tots ells formen part de la plataforma FP Baix Empordà.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -