11.3 C
Pals
Divendres, 22 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

El que digui la llei i llestos!

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Em dic Miquel Curanta i sóc de Pals. Gestor cultural i de mitjans, he treballat a diverses emissores de Ràdio (Ràdio Begur, Ràdio Costa Brava, 40 Principals, M80 ràdio, Cadena SER, Flaix, Flaixbac, Ona Catalana, Catalunya ràdio). He estat director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (2018 - 2022) i del Club TRESC (2008 - 2018). També he fundat una productora de televisió (Creativa Audiovisual) i el 2001 vaig fundar Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
El que digui la llei i llestos!
Loading
/

El Síndic de Greuges de Catalunya, s’ha adreçat a l’Ajuntament de Pals i al Departament de Territori i Sostenibilitat per demanar-los mesures correctores relacionades amb actuacions urbanístiques previstes al nou planejament (POUM), que tramita el municipi.

La resolució és el resultat d’una investigació que ha fet la institució de defensa de la ciutadania i que demana reduir dràsticament el nombre d’habitatges previstos al POUM, així com excloure els sectors del Paratge de Rodors, dels Jonquers i d’Interpals de qualsevol actuació urbanística. L’ens ha rebut 447 queixes que alerten sobre afectacions mediambientals derivades del nou planejament en tràmit i diu que calen mesures per preservar la sostenibilitat del territori.

Fins aquí res a dir. El Sr. Ribó fa la seva feina i per tant, res a dir. El que passa, és que segons com s’expliquen o com s’escriuen les coses és fàcil que es puguin mal interpretar. D’entrada, el que demana el Síndic, és que l’Ajuntament refaci el pla, no tant perquè no s’ajusti a la llei (que s’hi ajusta), sinó perquè considera que afectaria a zones d’interès mediambiental. El que passa també, és que el Síndic no explica que la xifra de 2.00 habitatges nous que autoritza el POUM, ja suposa una reducció dràstica respecte la xifra del POUM anterior. I el que tampoc explica el Síndic, és que totes les instàncies a les que s’ha portat aquest plà, l’han admès i han considerat que l’afectació mediambiental no es faria sobre una zona d’especial interès. I el que tampoc explica, és que les possibles demandes a les que hauria de fer front l’Ajuntament, podrien arruïnar-ne el pressupost per una bona colla de temps.

En aquest assumpte, com en el xalet del Golfet es planteja sempre el mateix dilema. S’aturen projectes legals i aprovats, amb el risc d’haver d’afrontar compensacions milionàries? O es tiren endavant mirant de minimitzar l’impacte que tenen sobre el territori. I en aquest cas, per altra banda, podem estar d’acord en rebutjar la bombolla i l’especulació urbanística, si és que hi són. Però cal recordar dues coses: 1a.- Construir cases i vendre-les a gent disposada a comprar-les, no en converteix el promotor en un especulador ni el polític en un corrupte. 2a.- Les cases paguen impostos a l’Ajuntament que amb les arques migrades, necessita ingressos per garantir els serveis públics.

I la tercera a l’Ajuntament de Pals o a qualsevol altre amb dilemes similars. No us vanteu tots plegats que la política del Segle XXI exigeix transparència i participació ciutadana? Doncs deixeu de muntar consultes de costellada per esbrinar en què es vol gastar la gent petites partides pressupostàries, i convoqueu consultes per decidir sobre temes estructurals dels pobles als que vivim i aquest en podria ser un. Ara bé, la gent del poble ha de saber les conseqüències de qualsevulla quina sigui la seva decisió. Com diu en Jep, no volíeu democràcia?

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Els càmpings gironins creen un grup de treball per actuar de forma “immediata” per fer front als riscos d’inundació

  El president de la Federació Catalana de Càmpings (FCC), Miquel Gotanegra, ha explicat a, TARDA CAPITAL, que es crearà...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -