14.9 C
Pals
Dijous, 21 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Que no s’acabi l’estiu (ni el Porta Ferrada)

Les actuacions de la Mushkaa i els Figa Flawas demostren la versatilitat del Porta Ferrada, on també hi ha cabuda per la música urbana del país.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Ja són, amb la d’enguany, 62 edicions d’un dels festivals d’estiu de referència del Baix Empordà, el Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols. A banda dels concerts, el Porta Ferrada s’ha convertit en un lloc de quedada els vespres abans de poder gaudir de bona música en directe. Amb un village ple de foodtrucks i amenitzat per artistes emergents, com el cas d’ahir de la Juls, un gran descobriment per tots els que estaven allà passant la tarda.

Al Porta Ferrada han passat centenars d’artistes nacionals i internacionals al llarg de tots aquests anys, amb tota mena de registres musicals per a tots els gustos. Amb el temps els estils canvien, i el festival s’ha sabut adaptar portant a dos dels referents de la música urbana del país, la Mushkaa i els Figa Flawas.

El concert va començar amb l’Irma Farelo, acompanyada a l’escenari amb el seu equip i també per la Greta, una de les seves germanes, que com la mateixa Mushkaa o l’Alba (Bad Gyal), també està fent-se un lloc al panorama musical nacional. La catalana va presentar el seu últim àlbum “SexySensible” a un públic entregadíssim, que no va tenir cap mirament en deixar-se anar als ritmes urbans.

Passades les 11 de la nit, a l’escenari van pujar el Pep Velasco i el Xavier Cartanyà, veu i producció del duet Figa Flawas. Els de Valls s’han fet un lloc molt important a la indústria catalana en el darrer any i no hi podien faltar al Porta Ferrada. Un dels grans moments del concert va ser l’actuació de Diabla, la col·laboració que tenen amb la Mushkaa, que van poder cantar plegats en directe, a diferència d’altres concerts, que es fa sense la presència de la Farelo. L’actuació del duet va ser l’ocasió perfecta per treure els passos prohibits al ritme de la batxateta catalana i celebrar que l’estiu (encara) no s’ha acabat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El Baix Empordà es prepara per a l’augment de la taxa de residus el 2025

El Baix Empordà afronta el repte del reciclatge amb contrastos entre municipis. Mentre Albons lidera amb un 93,91%, altres pobles com La Bisbal d'Empordà queden per sota del 50%. Les noves normatives europees del 2025 obligaran a millorar les pràctiques locals per reduir l'impacte ambiental i evitar un augment significatiu de les taxes de residus.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -