10.6 C
Pals
Diumenge, 26 gener 2025
- Publicitat -

Quim Gudayol: “Durant la pandèmia ens vam solidaritzar amb els empresaris de Nexes”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Quim Gudayol: "Durant la pandèmia ens vam solidaritzar amb els empresaris de Nexes"
Loading
/

L’augment de l’activitat empresarial durant els últims anys al Baix Empordà ha anat augmentant. Però començar un negoci no és senzill. Per això, des d’iniciatives com Nexes, el viver d’empreses de Forallac, aposten per facilitar aquesta feina inicial als empresaris. Al Supermatí ens ha visitat el director i gerent de Nexes a Forallac, Quim Gudayol.

Aquest viver d’empreses i co-working de Forallac proporciona diversos espais als empresaris de la zona perquè puguin instal·lar allà la seva empresa. Disposen de despatxos, naus o espais de coworking. A més, també proporcionen un servei d’assessorament a tots els emprenedors que es beneficien del servei de Nexes.

Actualment, hi ha unes 30 empreses que treballen al Nexes de Forallac, el viver d’empreses més prolífic de la província de Girona. Fa poc van rebre un reconeixement del quart millor viver d’empreses de Catalunya. Hi ha espais que tenen més demanda que d’altres. Per exemple, les naus ja tenen llista d’espera. El què passa és que hi ha empreses que comencen a Nexes, però s’acaben traslladant a altres zones. Tot i això, no es volien allunyar de Nexes, per això es va crear CoNexes, afirma Quim Gudayol.

L’organització a Nexes

Actualment, la iniciativa compta amb tres persones, el director i dues persones a la recepció. A més, de totes les empreses que hi ha treballant ara a Nexes, hi podem contar entre uns 50 o 60 treballadors. Gudayol també explica que diversos instituts poden visitar les instal·lacions.

Per als interessats que vulguin accedir a Nexes hi ha dues maneres possibles. La primera és per als emprenedors, aquelles empreses que comencen a treballar. La segona és la modalitat centre de negocis, per empreses que ja porten uns anys treballant.

A Nexes hi han passat unes 200 empreses al llarg de la seva història. Però, per exemple, per les naus han passat empreses relacionades amb el sector alimentari. També hi ha empreses relacionades amb la producció d’energia fotovoltaica. En el cas dels despatxos s’hi instal·len arquitectes, fotògrafs, dissenyadors, etc.

La pandèmia a Nexes

Evidentment, tal com explica en Quim, la pandèmia els va afectar a l’hora de gestionar Nexes. Tot i això, no van tancar mai totalment les seves instal·lacions. Una de les iniciatives que van dur a terme és que durant dos mesos les empreses no van pagar la quota per treballar a Nexes, una ajuda per les empreses.

Tot i això, una empresa va haver de tancar i d’altres van passar moltes dificultats. Aquestes últimes van acabar recuperant-se. Des de Nexes es van intentar adaptar a les condicions de les empreses. A més, Gudayol explica que van impulsar cursos per assessorar les empreses per a després del coronavirus.

El futur de Nexes

El bon funcionament d’aquestes instal·lacions ha fet plantejar a Quim Gudayol ampliar el nombre de naus, pel seu alt nivell de demanda i la possibilitat d’acollir noves empreses del sector agroalimentari. Tot i això, aquesta ampliació de les naus es faria amb un obrador adjunt o altres instal·lacions especialitzades. A més, també es vol renovar l’espai de co-working, fer-lo més gran i espaiós. En definitiva, fer-lo més acollidor i renovar-lo per als futurs usuaris.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios