La visita institucional de la Fira de la Gamba de Palamós l’han fet el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Almentació, Teresa Jordà, que han visitat les instal·lacions acompanyats de l’alcalde de Palamós, Lluís Puig.
La mostra ha comptat amb la participació d’empreses certificades amb la Marca de Garantia, dels elaboradors de productes que tenen com a ingredient principal la Gamba de Palamós i amb distribuïdors i peixaters especialitzats en la seva comercialització. També s’han servit degustacions elaborades amb gamba dels establiments participants; s’han fet visites guiades a les barques de pesca del port de Palamós; i naturalment s’ha pogut tastar el producte estrella de la jornada: la Gamba de Palamós, cuinada pels mateixos pescadors de la Confraria de la vila.
La fira ha comptat amb demostracions de cuina en directe de reconeguts xefs professionals com Albert Sastregener, del Bo.Tic de Corçà, ambaixador de la Gamba de Palamós 2017, i Estrella Michelin des del 2010-; i Quim Caselllas, del Casamar de Llafranch i Estrella Michelin des del 2011.