Fes clic a les imatges i els enllaços per obtenir tota la informació
El govern espanyol aprovava aquest diumenge en un Consell de Ministres extraordinari el Reial Decret-Llei 10/2020, amb el qual fixava els serveis essencials que sí podran treballar durant els dies de confinament. És per això que diversos ajuntaments han volgut especificar a la ciutadania quins comerços i establiments romanen oberts. En relació a la setmana passada, n’han tancat uns quants, de manera que els que sí segueixen amb la persiana aixecada han treballat per incorporar un servei a domicili dels seus negocis.
Es calcula, actualment, que prop de mig miler de botigues mantenen la seva activitat al Baix Empordà. Essencialment, estan oberts supermercats, farmàcies, botigues d’alimentació, estancs o benzineres. Més d’un centenar d’aquestes tenen en marxa el servei a domicili.
A Begur, hi ha un total de 19 botigues obertes. Catorze d’aquestes son d’alimentació (entre les quals, nou tenen servei a domicili), una llibreria, un estanc, una òptica i dues farmàcies. L’Ajuntament ha compartit el llistat a través de les seves xarxes socials, i es va actualitzant progressivament:
📢 NOVA ACTUALITZACIÓ (a data 21 d'abril) del llistat d'establiments oberts al municipi que també ofereixen servei a domicili, durant l'estat d'alarma provocat per la #CoVID19.
Incorporem el llistat de RESTAURANTS que realitzen enviament a domicili o bé, menjar per a emportar. pic.twitter.com/87WntaU6Uq
— Ajuntament de Begur (@AjBegur) April 21, 2020
L’Ajuntament de Palamós ha fet pública la llista d’establiments que ofereixen servei a domicili. Son, en total 22, de les quals 15 son d’alimentació, tres estan relacionades amb la salut, tres perruqueries i una tintoreria:
Nova actualització de la llista de comerços i establiments de 1a necessitat de #Palamós que ofereixen servei a domicili o d'urgències.#COVID19 pic.twitter.com/ZU071tWPvq
— Ajuntament de Palamós (@AjPalamos) March 31, 2020
Palafrugell és un dels municipis que compta amb més establiments oberts. Si se sumen cadascuna de les parades que hi ha al mercat, arriba als 120. 30 d’aquestes corresponen al mercat (19 amb servei a domicili), 38 estan relacionades amb l’alimentació (8 a domicili), 12 son farmàcies (dos amb servei a domicili), 11 tenen a veure amb la salut, 5 estan dedicades a les mascotes (2 amb servei a domicili), 3 de premsa i papereria (una amb servei a domicili), 5 d’automoció, 3 estancs, 9 d’informàtica i telecomunicacions (una amb servei a domicili), 3 de subministraments (dos amb servei a domicili) i una perruqueria a domicili. La llista l’ha fet pública l’Institut de Promoció Econòmica del municipi, que també va actualitzant-la.
Si teniu un establiment de primera necessitat i oferiu serveis a domicili, podeu contactar amb [email protected] i us afegirem al directori que s'està elaborant.
👉Més informació aquí: https://t.co/Ll1Vl56ZxX@ipepempresa @ipeppalafrugell pic.twitter.com/hFlOfpm974— Ajunt. Palafrugell (@ajpalafrugell) March 26, 2020
A Pals, hi ha operatives una vintena de botigues, cinc de les quals ofereixen servei a domicili. 12 son d’alimentació, 5 de salut i tres ofereixen altres serveis, com els estancs. També hi ha quatre dependències municipals obertes per a l’atenció ciutadana:
⬇️⬇️⬇️Relació d'establiments i serveis a #Pals durant el confinament
✅💻Llistat d'establiments que estan oberts al públic i/o ofereixen el servei a domicili mentre duri el confinament per parar la propagació del coronavirus CoVid-19 a Pals. #joactuo #quedatacasa pic.twitter.com/L4aq2YtBcW— Ajuntament de Pals (@AJUNTAMENTPALS) March 25, 2020
En el cas de Calonge i Sant Antoni, més de la meitat de les botigues s’han preparat per tenir servei a domicili. De les 61 que segueixen obertes, 33 arriben fins a casa. 28 son del sector alimentari (16 amb servei a domicili), 13 son cellers i pagesos que venen els seus productes (una desena té servei a domicili), 10 de serveis sanitaris (la majoria son farmàcies), dos estancs, dues perruqueries canines (ambdós amb servei a domicili), quatre benzineres, un garden i una oficina bancària. El consistori va actualitzant la llista a través de les xarxes socials i ha habilitat mapes interactius a la seva pàgina web amb tota la informació de les botigues i la seva ubicació.
Castell-Platja d’Aro també és un dels municipis amb més establiments oberts. Hi ha fins a 80 botigues obertes: 33 d’alimentació (nou amb servei a domicili), 12 farmàcies, 4 dedicades a les mascotes, 5 oficines bancàries, 4 benzineres, 5 estancs, 3 gestories, 5 relacionades amb la telefonia i Internet, dues òptiques, tres papereries i tres tintoreries i bugaderies.
Sant Feliu de Guíxols, com Palamós, ha publicat un llistat de les botigues que inclouen servei a domicili. En aquest cas, son un total de 26, de les quals 14 son de productes alimentaris, nou farmàcies i tres veterinàries i botigues d’animals.
🔴 ACTUALITZAT!
Consulta el llistat d'establiments de productes bàsics de Sant Feliu de Guíxols que han posat a disposició el servei a domicili i com contactar amb ells.
👉Clica aquí👉https://t.co/BFnldl4rCw pic.twitter.com/GjUpPW1dQD
— Ajuntament SFG (@Guixols) April 1, 2020
Pel que fa a Torroella de Montgrí-l’Estartit, també han facilitat el nom dels locals que preparen encàrrecs per dur fins a casa. Per ara, son 34 botigues: cinc carnisseries, set fruiteries, tres peixateries, 10 fleques, 3 pizzeries, 3 cellers i 3 càterings.
I, finalment, a la capital de la comarca, a la Bisbal d’Empordà, hi ha 40 establiments que atenen al públic. Son 10 carnisseries (la meitat amb servei a domicili), quatre peixateries (tres et porten el que demanes fins a casa), vuit fleques (2 amb servei a domicili), dues fruiteries, nou d’alimentació (tres amb servei a domicili), dues rostisseries i cinc farmàcies.
A Corçà hi ha obertes: Fleca de Corçà, Fleca de Casavells, Supermercat Novavenda, Carnisseria J. Roura, Farmàcia Carles Comas, Carnisseria El Poble, Gallines Felices, El trull Alenyà i Làctics Mas Negre.
Totes les informacions relatives als comerços i establiments que estan oberts als diferents municipis del Baix Empordà estan disponibles a través de les xarxes socials dels consistoris, a les seves pròpies pàgines webs o fins i tot es pot contactar amb les Oficines d’Atenció Ciutadana per demanar aquesta informació.