Just en el moment que la pandèmia de la COVID ha obligat a tots els mitjans de comunicació de treballar de manera virtual (un sistema de treball que Ràdio Capital aplica des del primer dia), la ràdio de l’Empordà es reinventa. Per això preparem per aquest any un nou estudi al centre de Palafrugell. Aquest nou estudi està pensat per a la ràdio del segle XXI, que permet transmetre sons, imatges i tot tipus de continguts de manera simultània o diversificant el que s’emet per la ràdio o per les diferents xarxes, ja sigui en format sonor o de vídeo. Per fer-ho, el nou estudi de Ràdio Capital comptarà amb 6 càmeres de vídeo i un sistema de realització automàtic que seleccionarà la càmera corresponent en funció de qui estigui parlant a cada moment.
La instal·lació serà completament digital basada en un nou protocol d’àudio per IP, que permet augmentar les possibilitats de connectivitat entre dispositius i els diferents estudis amb els que es treballava fins ara i que continuaran existint.
A més d’una instal·lació completament digital el disseny de l’estudi (fet per la col·laboradora del mitjà, la artista i dissenyadora Alba Cunillera) també s’ha pensat en clau de “ràdio visual”, convertint-se en un protagonista més del contingut que es transmeti. L’estudi també comptarà amb diverses pantalles de vídeo que complementaran la imatge que es generi des del locutori amb diferents grafismes, vídeos i altres continguts.
La data oficial d’obertura de l’estudi encara està per determinar, però de moment les emissions de Ràdio Capital ja es generen des de la nova seu, que està situada a peu de carrer, al Centre Comercial Cavallers, de Palafrugell.
Estudi amb nom propi
Un estudi amb tanta personalitat mereix un nom que li faci justícia i per aquest motiu l’estudi de Ràdio Capital portarà el nom d’estudi Juli Pedrero, en record a un dels impulsors de l’emissora i traspassat el passat mes de juny, després d’una llarga malaltia. El Palafrugellenc va ser una persona clau en el naixement i manteniment de l’emissora. Pedrero també va ser clau en el procés de transformació de la programació eminentment musical, cap a un model basat en la informació de proximitat, una fita engegada el maig del 2015, coincidint amb les eleccions municipals del moment i que li va valdre a tot l’equip de Ràdio Capital i de la resta d’emissores que hi van participar, un Premi Rahola de la comunicació local per la completa cobertura informativa.
20 anys de Ràdio Capital
La ràdio de l’Empordà celebra enguany el seu vintè aniversari a les ones. Des del 29 d’abril del 2001 fins avui Ràdio Capital de l’Empordà s’ha convertit en un mitjà de referència al Baix Empordà. Ho avalen els més de 6.000 oients que té l’emissora a Internet i els 458.000 usuaris únics del web radiocapital.cat .
Però el nou estudi de Ràdio Capital no serà la única novetat d’aquest vintè aniversari. Ja ha engegat un projecte formatiu per generar afició al voltant de la ràdio i el periodisme digital i d’altres iniciatives que s’aniran anunciant durant aquest 2021.
Actualment Ràdio Capital (que és un mitjà independent i sense finalitat comercial), compta amb un equip de col·laboradors i col·laboradores que de manera voluntària participen del projecte des de la redacció d’informatius i programes, l’àmbit tècnic i digital o publicant comentaris d’opinió sobre temes diversos vinculats a l’actualitat de la comarca.
Ràdio Capital ha desenvolupat un sistema de treball en xarxa que li ha permès mantenir un nivell de proximitat i immediatesa únics. Amb la creació d’aquest nou estudi Ràdio Capital torna a fer un pas endavant en l’àmbit de la comunicació local.