- Fem bullir l’olla és un concurs que vol potenciar el coneixement dels productes locals
- Ràdio Capital emetrà un programa en directe des de l’IES Baix Empordà de Palafrugell on analitzarà la situació gastronòmica de l’Empordà
Ràdio Capital de l’Empordà retransmetrà dimecres 29 de març, en directe, la tercera edició del concurs “Fem bullir l’olla”, organitzat per la Xarxa Tràmec del Consell Comarcal del Baix Empordà, des de l’IES Baix Empordà (Palafrugell). És un concurs on hi participen els futurs cuiners i cambrers de la comarca, amb l’objectiu de potenciar l’ús i el coneixement dels productes locals entre els estudiants.
Ràdio Capital hi serà present, en directe, des de l’IES Baix Empordà de Palafrugell en un programa especial que començarà a les 15h i que estarà presentat per Toni Sellas, amb la participació de tot l’equip de l’emissora.
Durant el programa, es narrarà el procés d’elaboració i de presentació dels plats, així com el veredicte del jurat. A més, es realitzaran diverses taules rodones on s’analitzarà la situació de la gastronomia de l’Empordà. Entre altres, hi participaran Jordi Auvergne, director dels tallers de cuina catalana d’Illa de Têt; Salvador Garcia Arbós, periodista i crític gastronòmic; el xef del Restaurant Mas dels Arcs; Toni Cabrera, del restaurant Alba de l’Estartit; o Aleix Perearnau, coordinador de JARC Girona.
També hi seran presents els responsables dels diferents centres de formació en l’àmbit de la cuina de la comarca. El programa s’allargarà fins a les 19h, que és quan es coneixerà el veredicte del Jurat i s’entregaran els guardons. Els concursants opten a realitzar pràctiques als restaurants que formen part del Jurat, així com als tres establiments amb una estrella Michelin de la comarca (Casamar, Els Tinars i BoTic).
Sobre Ràdio Capital de l’Empordà
Ràdio Capital de l’Empordà és una emissora que neix l’any 2001 a través de l’associació cultural sense ànim de lucre Acció per a la Divulgació Cultural de Catalunya, amb l’objectiu de posar en valor l’activitat cultural i social del seu àmbit territorial i amb la ràdio com a mitjà. És un projecte col·laboratiu, amb ambició professional però sense finalitat comercial i obert a les persones, entitats o institucions que vulguin participar-hi. En les dues darreres edicions, els Premis Rahola de la Comunicació Local, impulsats per la Delegació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i la Diputació de Girona, han reconegut la feina de Ràdio Capital de l’Empordà.
A l’edició del 2015, va guanyar el Premi Miquel Diumé al Millor Treball Informatiu o Divulgatiu en ràdio per la cobertura informativa de les Eleccions Municipals 2015. A l’edició del 2016, els premis van reconèixer el programa especial “Govorit Radio Svoboda”, que narrava la història de Radio Liberty, 10 anys després de la seva demolició i que es va emetre el 26 de març del 2016 des del pati de Ca la Pruna de Pals.