
Bon dia, estimats oients de Ràdio Capital. Avui el comentari, més aviat, és una notícia, una notícia que, si més no a mi, m’ha alegrat el dia, una notícia fresca. És per dir-vos que en Rafael Casas, un palamosí nascut l 1970, ha guanyat l’edició del del Premi Empordà de Novel·la. En Rafael és escriptor, però també és editor.
Va muntar l’any 22 un editorial que es diu Lluny del Ramat Edicions. I ara és el flamant guanyador, com us deia, del Premi Empordà de Novel·la. Aquest premi va creixent, va creixent. Ara fa 8 anys que es muntava i després, uns anys després, en va agafar el relleu el Consell Comarcal. S’han premiat autors i autores de la comarca, del país.
S’han premiat textos, diguem -ne, de qualitat, i cada vegada més. En paraules del jurat, aquesta última edició, la novel·la que ha guanyat és una mena de distopia, però no ens espantem, perquè de vegades la paraula distopia fa pensar, més aviat en pel·lícules de baix pressupost, no ens espantem, el jurat diu que la premissa del llibre és que hi ha hagut una apagada planetària, una apagada digital.
I jo de seguida ja he començat a pensar, la imaginació se m’ha desbocat, espero que vosaltres també, he començat a pensar què faríem si tot d’una ens quedéssim, doncs això, sense cobertura, sense poder fer servir els, les desenes d’aparells que fem servir cada dia per comunicar -nos, per triar la pel·lícula que veurem al vespre, per enviar un correu, etcètera, etcètera.
Això per no comptar, també, jo no en tinc, no sé vosaltres, però per no comptar la internet de les coses, no? Allò que des de lluny, abans d’arribar a casa, hi ha gent que des del mòbil ja li indica quina temperatura vol, etcètera, etcètera. Bé, una bona notícia, ens n molt per en Rafel Casas. Tenim ganes de llegir el llibre, sortirà publicat properament a Edicions Brau.
Um, i jo us desitjo un bon dia i una apagada voluntària de tant en tant per agafar el llibre. Vinga, que vagi bé.