13.9 C
Pals
Dilluns, 25 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Ramadà 2021. Què és pot fer i què no?

Demà dimarts dia 13 d'abril comença el Ramadà 2021, que s'allargarà durant 30 dies fins al 12 de maig. Per aquest motiu, la Generalitat de Catalunya ha posat a disposició un seguit de preguntes sobre què es pot fer i què no donada la situació de pandèmia en la que ens trobem.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Demà dimarts dia 13 d’abril comença el Ramadà 2021, que s’allargarà durant 30 dies fins al 12 de maig. Per aquest motiu, la Generalitat de Catalunya ha posat a disposició un seguit de preguntes sobre què es pot fer i què no donada la situació de pandèmia en la que ens trobem.

Es poden fer activitats a les mesquites?

Es permet l’assistència a llocs de culte sempre que no se superi l’aforament autoritzat i es mantinguin les mesures de seguretat establertes (mascareta, distància de seguretat, neteja, desinfecció i ventilació de les instal·lacions abans de cada acte, entrades i sortides al centre, circulació interna en el local, etc.).

Es poden sol·licitar espais per a celebracions col·lectives?

La celebració del Ramadà entre les comunitats musulmanes que no disposen d’un espai de culte de grans dimensions comporta que els consistoris rebin sol·licituds per part d’aquestes comunitats per poder disposar d’un espai on celebrar les oracions diàries nocturnes, les oracions del divendres al migdia o la festa final que tanca el període de dejuni diürn.En el cas de sol·licitar un espai a l’aire lliure per celebrar-hi la festa final del Ramadà, o bé l’ús d’un equipament públic durant la celebració de les oracions diàries nocturnes o les oracions del divendres al migdia, els organitzadors de l’acte han de vetllar perquè es garanteixin les mesures de seguretat i es compleixin les mesures de prevenció de la covid-19. La Direcció General d’Afers Religiosos ha editat la Guia per al respecte a la diversitat de creences a la via pública, que conté el marc normatiu que regula l’ús de la via pública o l’ús ocasional d’espais o equipaments públics per a celebracions religioses.

Es poden celebrar els Iftars?
Des del punt de vista institucional, els darrers anys s’ha estès a Catalunya la iniciativa de les comunitats musulmanes d’organitzar iftars o trencaments del dejuni diürn, amb participació col·lectiva. Enguany no es poden organitzar iftars col·lectius.L’iftar només es pot fer en l’àmbit estricte del domicili familiar amb les persones que hi conviuen. Per les seves característiques de proximitat i d’elaboració i consum d’aliments, és un espai d’especial risc i per això no es pot fer cap celebració pública.

Es poden lliurar aliments a famílies amb necessitats especials?

Es poden lliurar aliments extremant sempre les mesures de seguretat. El lliurament s’ha de fer mitjançant bosses o recipients tancats i repartits per persones que mantinguin de manera estricta les mesures de seguretat (guants, mascaretes i desinfecció sovintejada de les superfícies de preparació i lliurament). El lliurament s’ha de fer preferentment de manera directa al domicili del destinatari o organitzat amb una recollida esglaonada i respectant sempre la distància de seguretat en el lloc de lliurament i en els accessos.És important la coordinació amb els serveis municipals en aquesta matèria.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Figa Flawas, Julieta i La Fúmiga al Canet Rock 025

L’onzena edició de Canet Rock ja camina amb la confirmació dels tres primers noms que actuaran el pròxim 5 de juliol al Pla d’En Sala. Figa Flawas, Julieta i La Fúmiga tornaran a fer vibrar el públic del mític festival de Catalunya que ofereix més de 12 hores de música ininterrompuda fins a sortir el
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -