És curiós com durant les festes de Nadal les tradicions gastronòmiques s’imposen a taula, tots els menús recuperen els canelons, l’escudella de galets, el marisc, el salmó… i qui s’ho pot permetre ingredients tant luxosos com la tòfona i el caviar.
Però en canvi hi ha una contradicció, i es que per tradició aquests àpats es feien amb família a la llar, i ara es busquen restaurants que facin aquests menús de Nadal per celebrar-ho amb la família.
En el meu cas m’agrada gaudir de cuinar a casa per la família els dies de Nadal. Per això a partir del dia 17 de desembre ja tanco per vacances. És un temps per connectar amb els amics i familiars que degut als horaris de la meva professió, deixo de banda o dedico molt poc temps durant l’any.
El Nadal està bé per recordar-nos com n’és d’important l’amor familiar, que moltes vegades materialitzem amb regals. Jo sóc més de regalar experiències que objectes. Les vivències no tenen desgast, sempre queden a la memòria del plaer.
Fa poc vaig conèixer una persona que s’ha dedicat a recopilar experiències per viure l’Empordà, us ho recomano! Es diu www.empordavita.com . Regaleu-vos país i consumiu país que falta ens fa i a més amb la garantia que estareu regalant excel·lència.
Bon Nadal, salut i flors per aquest 2018