La Generalitat reforçarà les muralles del poblat ibèric d’Ullastret. El govern català ha tret a licitació les obres de restauració de les muralles del poblat del puig de Sant Andreu. Aquest és un pas endavant important per aturar-ne el deteriorament i garantir-ne la conservació.
El poblat ibèric del Puig de Sant Andreu d’Ullastret és el més gran de Catalunya i forma part de la Ruta dels Ibers. Actualment se’l considera una autèntica ciutat. Va ser la capital de la tribu ibèrica coneguda com els indigets. Tot i que s’hi ha trobat restes anteriors, el primer poblat ibèric d’Ullastret data de la primera meitat del segle VI aC i en la segona meitat d’aquell segle es va fortificar amb una muralla reforçada per set grans torres. Després va haver-hi diverses fases de reurbanització, en una de les quals es va ampliar la murallar i es van implantar nous barris. Durant segles, les muralles d’Ullastret van ser un important sistema defensiu per a aquest poblat ibèric.
Tot i que estan en un bon estat de conservació, perquè el poblat no va arribar a ser destruït, amb el pas del temps el sistema fortificat es va anar deteriorant. Ara, segons ha avançat El Punt AVUI, Infraestructures de la Generalitat i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural liciten les obres de restauració per poc més d’un milió d’euros. Els treballs han de garantir-ne l’estabilitat i evitar-ne la degradació. Es preveu que les obres comencin a la tardor i s’allarguin un any i mig.