13 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

El regatista guixolenc Quim Ferrer subcampió a la Copa d’Espanya d’ILCA 4

Amb aquest resultat el regatista de 16 anys s'ha classificat pel Campionat d'Europa

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Quim Ferrer, regatista del Club Nàutic Sant Feliu de Guíxols, ha quedat subcampió d’Espanya d’ILCA 4 a la Copa d’Espanya celebrada del 18 al 21 de gener al Reial Club Nàutic de València. Amb aquest resultat, l’esportista de 16 anys s’ha classificat pel Campionat Europeu de la Classe ILCA que tindrà lloc del 5 al 12 d’abril a Izola, Eslovènia. La seva companya d’equip, Mireia Garriga, va quedar 6a classificada a la categoria sub16 femenina i també l’acompanyarà a l’europeu.

La Copa d’Espanya d’ILCA va aplegar 143 embarcacions d’arreu de l’estat. El CNSFG hi va participar amb 4 esportistes: Quim Ferrer, Mireia Garriga, Sofia Constans i Ènia Pallí. Tots quatre estan classificats entre els 21 millors regatistes del rànquing català. El campionat va estar marcat per les condicions meteorològiques extremes, amb un primer dia amb vents forts d’entre 20 i 25 nusos, pluja i onades de fins a 2 metres d’alçada que van permetre a l’organització celebrar 3 proves.

El regatista del CNSFG, Quim Ferrer, va aconseguir situar-se en 2n lloc de la classificació general provisional, aconseguint uns parcials de 3-1-2 a les proves del dia, empatat amb el canari Alfonso Pérez (RCN Arrecife) que liderava la classificació. El segon i tercer dia de campionat van estar condicionats per la manca de vent, que només va permetre celebrar una prova amb un vent de 7 nusos d’intensitat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies