10.3 C
Pals
Dimecres, 4 desembre 2024
- Publicitat -

Restauren 25 tombes de l’antiga església de Santa Cristina d’Aro

Les restes es van trobar el 1962 amb l'obertura d'un camí d'una nova urbanització

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro (Baix Empordà) ha començat aquesta setmana les tasques de reintegració de 25 tombes que hi havia a l’antiga església paleocristiana. La troballa d’aquestes tombes es va fer el 1962 durant l’obertura d’un camí en una nova urbanització al municipi. Això va fer que comencessin les excavacions i es descobrís e terç oriental de l’edifici. El terç occidental va ser destruït durant la construcció del camí. Malgrat tot, es va poder localitzar un temple cristià i la necròpolis. El 2007 un equip d’arqueòlegs de la Universitat de Girona va excavar de nou el sector interior de l’edifici i va trobar noves estructures que han ajudat a interpretar-lo millor.
EL 2019 es va redactar un pla executiu de rehabilitació de l’antiga església, que consistia en un recull d’actuacions que s’havien fet en aquest jaciment i a la necròpolis que hi havia al voltant. A més, també es presentava una proposta de consolidació d’aquest temple per garantir la conservació i aturar l’actual degradació.

Aquest any s’ha començat a aplicar el pla executiu i els treballs es concentren en la rehabilitació de la necròpolis, amb les 25 tombes que s’hi han trobat. El projecte posa en valor les tombes excavades i tenen un cost de 19.500 euros (4.500 d’ells son gràcies a una subvenció de la Generalitat de Catalunya). Es preveu que les obres durin entre dues i tres setmanes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

2×05 – Ui, si aixequés el cap en Juli Garreta o en Ralph Elmann

L’Empordà al pentagrama, i la sardana com l’essència musical del país. Virgili convoca el gran sardanista Juli Garreta per parlar del ball (nacional) empordanès, i vol passejar amb ell per Sant Feliu de Guíxols. Per un error de càlcul, el convocarà, també, de bracet amb Ralph Elman, músic jueu enterrat a la Bisbal d’Empordà que havia tocat amb els Beatles. Tots dos músics analitzaran el poder tel·lúric de la Sardana, que, miracle, s’acabarà sumant a la conversa com un personatge més i hi dirà la seva. I confrontaran els ritmes ballables, des d’una entesa sideral, amb les noves tendències que els explicarà una dj jove de la discoteca més important de Sant Feliu.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -