Millores a les instal·lacions del geriàtric i en els parcs i zones verdes són dues de les propostes escollides pels ciutadans de la Bisbal a la segona edició dels pressupostos participatius de la Bisbal d’Empordà. Han augmentat el nombre de votants i es portaran a terme els 7 projectes més votats.
La inversió en millores al geriàtric és l’opció més votada entre els ciutadans de la Bisbal d’Empordà. Amb 374 vots i un pressupost de 20.000 euros, segons la previsió de l’Ajuntament, les millores arribaran aviat.
Són els segons pressupostos participatius de la capital empordanesa. Enguany, les jornades de votació s’han reduït però el nombre de votants ha augmentat. Un total de 713 persones han pogut escollir quin és el projecte que més s’adequa per portar a terme.
Josep Maria Castells, regidor de l’Àrea de Participació, destaca la bona xifra de participants.
L’objectiu que té ara l’Ajuntament és reduir el temps d’implementació de les propostes ciutadanes. Castells ha destacat a Ràdio Capital que la ciutadania vol veure canvis ràpidament.
Aquests pressupostos participatius però han hagut d’incrementar la partida pressupostària. Des del principi, el consistori hi va destinar 95.000 euros, 45.000 més que en la primera edició. Ara però la suma dels 7 projectes més votats, arriba a un total de 105.000 euros.
Un increment però que no perjudicarà les previsions pressupostàries del consistori. Ho ha explicat el regidor Castells en aquesta emissora.
El regidor Castells també ha destacat que cal incentivar la participació dels joves. Dels menors de 25 anys només hi han votat 102 habitants, del total de 713 participants. Una xifra que cal incentivar tot i l’èxit de la votació entre els ciutadans de 16 anys. Castells a Ràdio Capital.
L’Ajuntament ha publicat totes les propostes que es portaran a terme dins dels 105.000 euros de pressupost. Entre les opcions descartades hi ha la compra d’una màquina de cinema per projectar pel·lícules i ampliar l’skate park.
El regidor de l’Àrea de Participació, Josep Maria Castells, ha volgut destacar el mètode de participació ciutadana. El regidor mostra l’interès per part del consistori en saber què vol el poble.
Des de l’Ajuntament asseguren que tornaran a donar la veu al poble en un nou procés participatiu molt aviat.