13.1 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

Sabeu què és un clickbait?

Miquel Curanta
Miquel Curanta
Em dic Miquel Curanta i sóc de Pals. Gestor cultural i de mitjans, he treballat a diverses emissores de Ràdio (Ràdio Begur, Ràdio Costa Brava, 40 Principals, M80 ràdio, Cadena SER, Flaix, Flaixbac, Ona Catalana, Catalunya ràdio). He estat director de l'Institut Català de les Empreses Culturals (2018 - 2022) i del Club TRESC (2008 - 2018). També he fundat una productora de televisió (Creativa Audiovisual) i el 2001 vaig fundar Ràdio Capital de l'Empordà.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Explica la wikipedia: Clickbait és un terme pejoratiu que descriu un contingut web que està dirigit a la generació d’ingressos per publicitat en línia, sobretot a costa de la qualitat o l’exactitud, confiant en titulars sensacionalistes per atreure clics i fomentar el desviament del material a través de xarxes socials en línia. Els titulars clickbait normalment procuren explotar la “bretxa de la curiositat”, proporcionant informació suficient, però no completa, per fer que el lector, curiós per satisfer la seva curiositat, hagi d’accedir als continguts enllaçats.

Aplicació pràctica amb qualsevol dels titulars del nostre web. Per exemple aquest: “La Fira de la Gamba de Palamós ven 5000 tiquets més que l’any passat”. En la seva versió Clickbait, el titular seria: “Clica aquí si vols saber quants tiquets de més, s’han venut a la fira de la gamba de Palamós d’aquest any”.

Així doncs, tenim que a l’era digital, poc importa que el titular sigui més o menys descriptiu, sinó que el que compta, és que cridi l’atenció i ens impulsi a clicar la notícia per llegir-la. Si a això li sumem, que les notícies més llegides dels principals mitjans de comunicació, són les més grogues i sensacionalistes, tenim la resposta al per què les pàgines de facebook de mitjans com La Vanguardia publiquen notícies del tipus: “A que famoso actor le mide (la cigala) 24 centímetros según una conocida actriz”.

Doncs això. ara ja sabeu perquè la majoria de mitjans suposadament seriosos, a les xarxes socials només hi publiquen porqueria.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies