9.2 C
Pals
Divendres, 18 abril 2025
- Publicitat -

Salvem el Golfet: “És molt bona notícia” la denúncia del fiscal

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Salvem el Golfet: "És molt bona notícia" la denúncia del fiscal
Loading
/

L’associació Salvem el Golfet ha assegurat en declaracions a Ràdio Capital que la decisió del fiscal de medi ambient, Enrique Barata, “és molt bona notícia”.

El fiscal ha decidit presentar una denúncia contra l’expedient de la llicència d’obres del polèmic xalet sobre la cala del Golfet a Palafrugell “és molt bona notícia”. La rellevància de la notícia rau en el fet que el fiscal va obrir una investigació de mutu propri i ara ha trobat indicis de delictes.

El fiscal veu indicis de “criminalitat” i apunta a possibles delictes contra l’ordenació del territori i prevaricació urbanística. A més, incorpora la denúncia presentada de manera paral·lela per Salvem el Golfet.

Margarita Riera, portaveu de Salvem El Golfet, valora el paper del fiscal:

Salvem el Golfet vol diferenciar dues vies judicials. La primera, la del contenciós administratiu que van presentar la mateixa associació i la Generalitat. L’objectiu d’aquesta via és, segons Salvem el Golfet, “l’enderroc del xalet”.

La via penal, que ara tira endavant busca “la investigació i depuració de les responsabilitats personals entre el promotor, els funcionaris que van informar favorablement el Pla i el Projecte i l’Alcalde i el regidor que el van aprovar”.

Des de Salvem el Golfet creuen que aquesta via és molt important perquè va ser el fiscal qui, per iniciativa pròpia, va obrir la investigació, tot i que Salvem el Golfet va entregar-li documentació que provaria els presumptes delictes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Verges representa dues vegades la Dansa de la Mort per primer cop en la seva història

La Dansa de la Mort de Verges s’ha representat dues vegades aquest Dijous Sant, en una edició que ha omplert els carrers del poble amb prop de 8.000 persones. Més de 450 veïns han participat en aquesta tradició d’origen medieval. L’organització treballa perquè la Processó sigui reconeguda com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat.

Altres notícies