12.5 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

El punt vacunal de Sant Antoni tanca amb unes 130.000 dosis posades

La vacunació contra la COVID19 i la grip es trasllada als Centres d'Atenció Primària

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Va ser el passat 26 de gener quan va tancar el punt vacunal Covid-19 del Pavelló Firal de Sant Antoni. L’espai va obrir les seves portes el 25 de febrer de 2021 i després de gairebé dos anys i 212 jornades de vacunació, al punt s’hi han administrat més de 127.000 dosis.

L’espai ha estat un punt de vacunació massiu de la Covid-19 però també de les diferents campanyes de la grip tant el 2021 com aquesta temporada 2022. Si s’ha pogut avançar en les diferents estratègies i campanyes de vacunació ha estat gràcies a la complicitat i col·laboració de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni de Calonge, que ha cedit l’espai.

S’ha vacunat en festius i en cap de setmana. En el punt màxim de l’estratègia de vacunació hi ha treballat fins a 20 persones. En total, ha estat possible gràcies a l’esforç de 225 persones voluntàries fora de la seva jornada laboral.

La vacunació es concentrarà a partir d’ara als CAP de les ABS dels SSIBE. Per fer-ho cal demanar cita prèvia per telèfon (972 60 92 22) o per Internet per la tercera i quarta dosi de la vacuna o la vacuna de la grip. La campanya de vacunació de la grip es manté activa fins el 31 de març de 2023.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies