14.9 C
Pals
Dijous, 21 novembre 2024
- Publicitat -spot_img

Sant Feliu, Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina impulsen un pla de desenvolupament econòmic i ocupacional conjunt

Els consistoris s'han unit per demanar una subvenció d'uns 30.000 euros a la Generalitat per poder iniciar la redacció d'aquest Pla Estratègic a finals d'any per poder començar a aplicar-lo a partir del 2024

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró han signat un acord per la redacció del Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic i d’Ocupació Guíxols-Vall d’Aro. La voluntat d’aquest acord és impulsar el desenvolupament econòmic, ocupacional i de la formació d’aquests municipis. Per això, els consistoris s’han unit per demanar una subvenció d’uns 30.000 euros a la Generalitat per poder iniciar la redacció d’aquest Pla Estratègic a finals d’any per poder començar a aplicar-lo a partir del 2024.

La proposta vol afavorir el desenvolupament econòmic i la creació d’una ocupació de qualitat, a més, de contribuir a aturar la regressió demogràfica i fomentar un equilibri territorial. Així, la col·laboració vol que polítics i tècnics abordin de manera integral les necessitats i aspiracions de la comunitat local. Això es vol fer optimitzant els recursos disponibles i alineant les polítiques de desenvolupament econòmic i ocupació.

L’alcalde de Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró, Maurici Jiménez, apunta que aquests municipis formen part d’una gran xarxa d’intercanvi i la població té unes demandes molt específiques. A més, destaca que durant la temporada estival el nombre de població creix i, això, acaba afectant els serveis que es donen a la població. Molts cops, i amb la voluntat d’atendre a població i visitants, es creen programes o ofertes duplicades. Per això, una de les voluntats és crear una planificació més eficient i amb decisions efectives a llarg termini.

Desenvolupar l’ocupació i l’economia

L’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, ha destacat la importància que aquest desenvolupament econòmic, ocupacional i de la formació es faci de manera conjunta entre els tres municipis signants de l’acord. “Deixar la visió individualista i treballar pel benefici dels tres municipis ens ajudarà a créixer a la vegada”, apunta el batlle ganxó. Recorda que hi ha una gran quantitat de població que es mou entre aquests tres municipis i s’ha de donar resposta al que demana aquesta població.

Carles Motas destaca que tot i que es volen començar desenvolupant aquests tres punts amb el pla estratègic, hi ha altres àrees que els tres municipis han de treballar de manera conjunta. Una d’elles és la mobilitat urbana, ja que moltes persones d’aquests tres municipis es desplacen en aquesta zona que Motas descriu com a “àrea metropolitana”.

Amb el Pla també es podran gestionar possibles situacions adverses, com ara una caiguda del turisme o una crisi econòmica, creant una estratègia per dispersar el risc i buscar solucions mancomunades, proporcionant una major estabilitat.

L’alcalde de Santa Cristina d’Aro, Josep Xifra, destaca que també es podran optimitzar els espais i recursos dels tres municipis: mentre un municipi pot tenir espais i serveis poc utilitzats, un altre pot tenir mancances en aquest sentit. Josep Xifra ha posat d’exemple l’escola de música o la possibilitat de compartir recursos o optimitzar el sòl. “Amb el POUM tenim previst crear espai industrial i ja hi ha empreses de Platja d’Aro o Sant Feliu que volen venir a establir-s’hi”, apunta el batlle. Carles Motas recordava que en el cas de Sant Feliu és complicat poder créixer més en l’actual zona industrial i, per això, fan falta aquestes sinergies amb altres municipis.

Carles Motas recorda que cada municipi seguirà treballant de manera individual per desenvolupar aquests aspectes, però reconeix que “hi haurà un punt que hem de coordinar-nos en diversos àmbits”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El Baix Empordà es prepara per a l’augment de la taxa de residus el 2025

El Baix Empordà afronta el repte del reciclatge amb contrastos entre municipis. Mentre Albons lidera amb un 93,91%, altres pobles com La Bisbal d'Empordà queden per sota del 50%. Les noves normatives europees del 2025 obligaran a millorar les pràctiques locals per reduir l'impacte ambiental i evitar un augment significatiu de les taxes de residus.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -