3.1 C
Pals
Dimecres, 15 gener 2025
- Publicitat -

Sant Pol de la Bisbal tanca la seva festa major amb gran èxit

Notícia actualitzada amb la inclusió del vídeo de la festa

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img

Vídeo de la festa major de Sant Pol realitzat i editat per Manel Magrinyà

Sant Pol de la Bisbal tanca la seva festa major amb un gran èxit organitzatiu i de participació doncs més de 300 persones van passar per la plaça dissabte i un bon grapat van gaudir igualment dels actes que van tenir lloc diumenge. 210 van ser els tiquets venuts pel sopar popular de dissabte a la plaça del nucli que es va omplir de gent de totes les edats que van gaudir ballant al ritme de les cançons del grup bisbalenc “El Ultimo Veneno”

Manel Magrinyà
Manel Magrinyà

L’endemà diumenge la diada va començar amb la missa solemne

Manel Magrinyà

Després van ser Els Gegants de la Bisbal i els de Calonge els qui van precedir un animat vermut popular

Manel Magrinyà

Al vespre va actuar el grup «Peix fregit» en una cantada d’havaneres i cançó de taverna que per raons climatològiques es va haver de fer a l’interior de l’església

Manel Magrinyà

Va ser el punt i final de la Festa Major d’enguany amb un el públic va vibrar amb el grup palafrugellenc

Manel Magrinyà

El nucli de Sant Pol de la Bisbal està format per un conjunt de cases a l’entorn de l’església i un reduït nombre de masies, habitades tot l’any en alguns casos o els caps de setmana i vacances en d’altres. La població estable aproximada és d’una cinquantena de persones

 L’accés principal el té des de la GI 660, la carretera del coll de la Ganga que segueix part del traçat de l’època romana que duia a la costa. El veïnat d’aquest antic barrí pagès de la Bisbal, és esmentat ja 1’any 904 com un vilar anomenat “villare Perductus”, pertanyent al bisbat de Girona.

L’església de Sant Pol, d’estil romànic, es va bastir al segle XI i fa pocs anys ha estat totalment restaurada. El campanar d’espadanya és un tipus de construcció del segle XVIII i a la façana hi han reproduït l’esgrafiat que s’hi féu al segle XVIII i que corresponia als gustos del període del Barroc.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies