9.5 C
Pals
Dissabte, 1 febrer 2025
- Publicitat -

Se celebra a la Bisbal el primer workshop del programa europeu COOP’ART

Aproximadament unes 60 persones participaran en diverses sessions tècniques i trobades d'intercanvi que tenen l'objectiu de fomentar l'artesania

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

Durant dos dies la Bisbal de l’Empordà es converteix en la seu del primer workshop del programa europeu COOP’ART EFA 2019/16. Una seixantena de persones participaran en les diverses sessions tècniques entre els socis participants al projecte, així com també a les trobades d’intercanvi entre artesans d’ambdós costats de la frontera. En total hi assistiran 14 socis del projecte i també aquelles persones artesanes del territori interessades en la temàtica.

La presentació es va fer el dijous 23 de gener al matí a l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà. Lluís Sais, alcalde de la Bisbal d’Empordà i President del Patronat del Terracotta Museu hi va ser present i va donar la benvinguda als assistents. Es mostrà satisfet de poder acollir el primer workshop del projecte: «Celebrem aquest projecte transversal que uneix diferents territoris i fomenta l’artesania des d’un punt de vista sostenible», va explicar Sais. L’alcalde també va voler convidar als assistents a descobrir per què la Bisbal es considera la capital de la ceràmica: «El Terracotta Museu és la petita joia de la Bisbal i hi podeu descobrir la tradició artesana del municipi».

QUÈ ÉS COOP’ART?

COOP’ART (EFA219/16) és un projecte desenvolupat per diferents socis catalans i francesos per tal de fomentar una estratègia compartida d’innovació i desenvolupament sostenible de l’artesania en el marc del programa europeu POCTEFA de cooperació territorial. També es pretén millorar el potencial artístic i econòmic de les empreses d’artesania i desenvolupar el patrimoni cultural i l’atractivitat turística dels territoris. És, doncs, un projecte creat per a fomentar el desenvolupament sostenible del territori transfronterer, i en el qual “es cofinancen econòmicament projectes de cooperació transfronterera dissenyats i gestionats per actors d’ambdós costats dels Pirineus”. Aquest és un projecte cofinançat al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

El POCTEFA va néixer amb la voluntat de reforçar la integració econòmica i social la zona fronterera Espanya-França-Andorra i de poder col·laborar en el desenvolupament d’activitats econòmiques, socials i mediambientals per afavorir en tots aquests àmbits de forma sostenible.

Aquest divendres tindrà lloc el segon comitè directiu del projecte on es repassarà l’estat del projecte per accions, pressupost, resultats i indicadors, així com a nivell administratiu. Serà el segon i últim dia d’aquest primer workshop a la Bisbal d’Empordà i totes les activitats relacionades amb aquest acte les podeu consultar a la pàgina web de l’Ajuntament.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

El Govern vol passar per aprovació el projecte de llei del Conservatori del Litoral abans de l’estiu

Durant les jornades per reivindicar el Conservatori del Litoral, SOS Costa Brava va reclamar la dotació d'aquest ens amb el 50% de la taxa turística i evitant la duplicació de càrrecs, entre altres mesures que l'avantprojecte de llei no contempla.

Altres notícies