Avui ens visita Sílvia Romero, alcaldable de Sant Feliu de Guíxols pel partit d’Esquerra Republicana, per avançar-nos alguns detalls de la seva candidatura a les eleccions municipals d’enguany. Bon dia, senyora Romero.
Bon dia, Moltes gràcies per convidar-me.
Merci a vostè per venir. Primer de tot m’agradaria que es definís en tres paraules.
Bé, doncs jo sóc una dona molt honesta, molt resolutiva, acostumada a resoldre problemes. Molt treballadora i una persona propera.
Podria dir-me també tres aspectes positius que vulguin destacar del govern que hagin acomplit durant aquest mandat.
Bé, potser posaria en primer lloc a l’acompliment d’un compromís, un compromís que teníem plegats. El govern de Tots per Sant Feliu i socialistes conjuntament amb l’equip d’Esquerra Republicana, que és la consecució, per fi d’un aparcament dissuasiu a la zona de La Corxera. Aquest aparcament, que es va es va posar en marxa el passat estiu. Pensem que és una reclamació històrica de la ciutat. Que malauradament encara no ha resolt tots els problemes d’aparcament que té la nostra ciutat perquè no ha generat totes les places necessàries i a més a més, se n’estan perdent. Però que pensem que és la llavor per a la finalització d’una zona d’aparcament més gran que sí que pot servir doncs com a aquesta bossa dissuasòria on la gent pot deixar el seu vehicle i acabar de fer la visita a peu per la ciutat. Aquest seria un aspecte positiu.
Per exemple. Un altre aspecte positiu que nosaltres valorem com a positiu de la gestió del govern actual és l’ordenació i la generació d’esdeveniments culturals. Per exemple, que sí és cert que el fet de l’aturada de la pandèmia va fer repensar moltes coses i ens va obligar a ser molt creatius i, per tant. És cert que aquest govern ha posat en marxa propostes culturals molt atractives, molt creatives i que poden ser un reclam en el futur i que moltes quedaran permanentment, segurament en l’agenda de la ciutat. I aquest també és un aspecte a positiu.
I bé, no sabria més que dir-vos. Pot ser una mica la gestió a nivell intern de l’organització interna de l’Ajuntament. També és una feina que s’ha fet bé, que s’ha ordenat molt la distribució correcte per àrees. La negociació sindical amb els treballadors i una mica posar les bases del que seria una organització municipal que suposem que en el futur serà encara molt més eficient. Com un altre exemple de coses que que pensem que aquest govern sí que ha resolt de manera correcta.
I podria dir-nos tres aspectes que considera que el Govern no ha resolt de manera tan correcta durant aquest mandat.
Tres només o puc dir, algun més? Si hem de començar, començaria potser per la gestió de les escombraries dels residus que generem a la ciutat. Penso que aquest és aquest és un insuficient clar d’aquest govern. Primer, per les pròrrogues continuades de l’anterior contracte d’escombraries, que era obsolet, i aquesta indecisió no respecte cap a quin model es volia anar. I després, perquè malgrat es va formular un model. Que no estava consensuat amb la resta de grups de l’oposició per la seva mancança pel que fa precisament al sistema de recollida selectiva dels residus i pensàvem que era insuficient i que no era prou, no era prou ambiciós i que, a més a més, ara ja s’ha demostrat d’una manera clara quan s’ha fet aquesta implementació del contracte de les escombraries.
I ens trobem que no estan les bateries complertes a tota la ciutat, que a més a més aquestes bateries ocupen molt d’espai i no hi ha una bona planificació d’allà on s’havien d’ubicar. I això també ha comportat la pèrdua de llocs d’aparcament i les incomoditats dels veïns, que no s’estan complint amb els horaris en el que són els Go Pils elèctrics que de les bateries emergents en a la zona centre que apareixen i desapareixen a les hores que no estan consensuades amb el veïnat. Que no s’ha fet una bona campanya per explicar-li a la ciutadania quin és aquest nou contracte d’escombraries, com ha de dipositar la seva brossa, quins són els horaris i com hem de fer les coses.
I després és molt fàcil, no? Donar-li la culpa als veïns i dir que són incívics. Home, n’hi ha d’incívics, però és una responsabilitat d’un govern vetllar perquè això no sigui així. Fer pedagogia, fer campanyes de conscienciació. I després, si malgrat tot això hi ha incívics, és culpa de la ciutadania. Però si no hi és tota aquesta feina al darrera ho sento, però també és una responsabilitat important del govern, per tant, per nosaltres. Com s’ha gestionat tot plegat és un insuficient, clar. I aquesta signatura no l’han aprovat.
Però després és que han passat altres coses. Una altra cosa que pensem que no han fet bé és com han improvisat projectes que tenen un elevat cost d’inversió per a la ciutat. És a dir, amb l’avinguda Juli Garreta és una improvisació del govern. l’Avinguda Juli Garreta és una improvisació del govern. Que ens ha costat prop de dos milions d’euros. La plaça del Monestir. Aquesta priorització de fer primer la plaça abans que el museu o abans d’endreçar l’edifici del monestir, per nosaltres també és una improvisació. Són les ganes de tenir alguna cosa feta abans de que passin aquests quatre anys. I també ha costat molts diners. La nova oficina de turisme és una improvisació del govern. L’Oficina de Turisme està actualment allà on hi ha el Museu d’Història. El nou museu Thyssen preveia un espai d’atenció al visitant.
El fet de la compra del local de la Casa Masó, per molt que representi una compra de patrimoni per l’Ajuntament, és una improvització del govern que ens ha costat prop d’un milió i mig d’euros. Bé, aquesta manera de prendre decisions fugint d’un pla de govern o un pla de mandat. Que aquests dos grups imaginem que tenien perquè es van presentar a les eleccions de l’any 2019 amb un programa electoral que no han complert per arribar al 2023 amb d’altres projectes pensem que també és una és una assignatura pendent d’aquest govern, no això de bé. En funció de com vegi la situació faig una cosa o en faig una altra, però no compleixo amb allò que vaig prometre.
I això ha fet que s’hagin deixat de banda temes que per nosaltres són més necessaris. Per tant, l’Asil Surís va quedar totalment aparcat i es va limitar a una plaça a treure el jardí de la residència Surís i obrir-la com un parc públic i oblidar nos de millorar les condicions de vida dels avis que viuen a dins de la residència. Això ja és una assignatura pendent greu per nosaltres.
I bé, una tercera qüestió és la manca d’habitatge, No? Ni una sola política d’habitatge en vuit anys. Ja no em quadra en vuit anys ni una. Una modificació de POUM, no per al futur. A veure que passa. Ni una. Cap promoció pública no s’ha comprat habitatge per fer-lo públic. Cap regulació dels allotjaments turístics, el que ha fet que incrementi el preu del lloguer a la nostra ciutat. Molta dificultat per a la gent jove i per a la gent treballadora i per a la gent gran amb rendes baixes d’assumir el cost de la vivenda.
Ni una. S’ha obert a una oficina d’habitatge. Això sí, operacions de maquillatge, totes les que vulguem s’obre una oficina d’habitatge sense producte. Ajudarem a la gent a demanar ajudes. Ajudarem a intentar tenir lloguer social. Tenim més. Menys lloguer social a través de la borsa d’habitatge ara que el que teníem fa un any i mig perquè no hi ha producte, perquè els propietaris, òbviament prefereixen llogar els seus, els seus pisos i les seves cases a preus més elevats. Les polítiques d’habitatge també són un suspens des des del nostre punt de vista.
I ja encarant-ho una mica més cap a la candidatura que presentareu en aquestes pròximes eleccions. Quines creu que són les prioritats per un municipi com Sant Feliu?
Bé nosaltres. A mi m’agradaria explicar vos que nosaltres presentem una candidatura aquest any 2023 plenament municipalista. És una candidatura que està configurada al 50% per membres d’Esquerra Republicana i l’altre 50% per persones independents de la ciutat amb ganes de treballar per la ciutat, per un canvi de maneres de fer i de governar i per un canvi per a la ciutat. Sota la marca Guíxols Futur.
Això ho veureu en els propers dies. Veureu que la nostra candidatura està formada per una coalició de dos grups Esquerra Republicana i Guixols Futur Guixols Futur és aquest col·lectiu de persones independents que no formen cap. Part del partit ni tenen per què compartir al cent per cent els nostres valors, però sí que són persones que estan molt disposades a treballar per Sant Feliu de Guíxols, una mica en la línia del que pertoca fer amb una ciutat com la nostra.
Són persones que exclusivament pensem en la nostra ciutat, que exclusivament pensem en com millorar la dia a dia, com millorar la vida de la gent de Sant Feliu de Guíxols. I la veritat és que la gent veurà moltes cares noves i jo crec que aquest és un primer pas. Per explicar nos d’una manera molt contundent i que em permet a mi com a candidata, explicar d’una manera molt contundent que Esquerra Sant Feliu de Guíxols, conjuntament amb Guixols Futur som una aposta molt clara pel municipalisme, per treballar per la ciutat que tenim molt clar quin és el nostre projecte per a Sant Feliu de Guíxols i que oferim un futur diferent per a la ciutadania.
Fem una aposta per aquesta candidatura que està molt i molt compromesa amb Sant Feliu i per això aquest mix. De les dues marques d’Esquerra Republicana, l’any que és el partit al qual jo pertanyo, però també de Guíxols Futur, que és tota aquesta gent. Ja et dic el cinquanta per cent que se’ns que se’ns ha acostat.
Llavors no sé si podria explicar una mica què diferencia diferenciar la seva candidatura política de la resta de polítics que es presenten a les eleccions.
Bé, més que parlar de diferències, el que jo parlaria és dels valors que podem aportar nosaltres, perquè després les diferències les jutjarà cadascú en el moment de decidir. I és obvi que sembla que hi hauran diverses candidatures i diverses opcions. No? Nosaltres el que proposem és una manera de fer diferent.
Ho hem demostrat, també estan a l’oposició, essent molt i molt responsables, essent molt i molt empàtics. Estant molt a prop del que la gent necessita. Nosaltres el que els hi oferim és un projecte per a Sant Feliu de Guíxols que és molt concret, que ja el vam plantejar l’any 2019. Que a més a més, posa les persones al centre. Nosaltres treballem directament pel benestar de la gent que viu a Sant Feliu de Guixols i també intentem intentarem transformar la ciutat perquè la gent que ens visiti la trobi com una ciutat agradable. Però per nosaltres, l’eix principal de la nostra existència, de la nostra manera de fer, és millorar la qualitat de vida de la gent que viu a Sant Feliu de Guíxols.
I això vol dir tenir una ciutat més neta. Més endreçada. Això vol dir tenir més aparcaments en les zones residencials. En el barri de Vilartagues, en el barri de Tueda. Això vol dir estar molt a prop de la dinamització empresarial, molt a prop del comerç que ha patit i que ha vist com cap de les promeses que s’han fet en els darrers anys s’han complert.
No s’han millorat els carrers comercials, no se’ls hi ha fet una política específica de millora de les seves empreses més enllà de la digitalització. És obvi que a través de la pandèmia. S’havia d’actuar. Nosaltres estem disposats a dedicar fins a l’últim minut dels nostres dies a treballar al cent per cent per Sant Feliu de Guixols. Per tant, la diferència una mica és aquesta, no la nostra manera de fer nosaltres. Hi ha partits on hi ha propostes que parlen de projectar Sant Feliu cap al món, no cap a la galàxia. Allò que tothom ens conegui. Posen la mirada en l’exterior. Nosaltres tenim la mirada posada. A Sant Feliu de Guixols.
Nosaltres ens agradaria que ens coneguessin a Mart, però és molt important, és primordial per nosaltres mirar cap a la gent de Sant Feliu i veure què és la gent de Sant Feliu necessita i que ells tinguin una millor qualitat de vida. Si aconseguim això, probablement serem coneguts a Mart.
Llavors, entrant en una mica més en el programa polític, no sé si podria destacar alguna de les propostes que presenten per a aquestes eleccions.
Bé, com et deia, una mica basat en aquest lideratge diferent que és un lideratge que el que pretén és tirar endavant projectes consensuats amb la ciutadania. Tenim unes prioritats clares, no? En primer lloc, la inversió en habitatge públic. Nosaltres pensem que és necessari un parc de vivenda accessible a una ciutat tan gran com la nostra i per tant, els nostres primers esforços aniran cap aquí i cap a aconseguir, ja sigui via regularització, del que ja hi ha, ja sigui via la inversió en nou habitatge, posar vivenda al servei de la ciutadania, sobretot de la gent jove. Això és primordial per nosaltres.
També endreçar carrers. Com et deia, tenir los molt nets. Això és molt important també per a la nostra oferta comercial, però a més a més, incidir directament en l’oferta comercial. Rescatar el pla de dinamització comercial que vam treballar el passat mandat i tornar-lo a posar damunt la taula i ajudar el comerç a fer-lo sostenible, no només a través de campanyes de promoció, sinó que analitzant una mica la nostra oferta, puguem garantir la vida dels nostres, dels nostres comerços, que al final són microempreses.
Al final és aquella persona que trobem sempre darrere el taulell. Doncs fer molta incidència en això. Òbviament no fugirem d’estudi. Nosaltres volem acabar el Thyssen. És un projecte complicat, però nosaltres hem donat suport des del primer moment. Des del primer moment pensem que sí, que és cert que ens fa referència en el territori i per tant, nosaltres tenim aquest compromís amb la ciutadania des de ja fa vuit anys i el mantindrem. Volem, volem acabar el Museu Thyssen, però també volem desenvolupar la part del polígon Bujonis que queda pendent per intentar captar nous inversors. I perquè creixi una mica aquell percentatge d’economia vinculada a la indústria que ens falta. Tenim tots els ous pràcticament a la cistella dels serveis i del turisme i del comerç. Bé, doncs hem de posar una mica els ous també en algun altre sector econòmic per diversificar lo i per fer sostenible tota la ciutadania, no?
Llavors bé, tirar endavant el projecte i l’ampliació de l’Asil Surís, això ja m’heu sentit dir-ho molt sovint. Jo vaig començar el meu viatge l’any 2015, precisament de la mà de Tots per Sant Feliu, perquè aquest projecte era era el màxim objectiu. El dúiem en el programa teníem clar què volíem fer, apareixia un render, un projecte, una residència, s’havia parlat amb les famílies i amb els residents i amb els treballadors de l’Asil Surís. I això em va fer fer un pas endavant. Això hi ha el Thyssen, perquè enganyar-nos. Ho he dit moltes vegades.
Bé, el Thyssen anat caminant, l’Asil Surís no. Llavors per mi sí que és un deute pendent que tenim i que tinc jo també personalment, eh? Perquè el meu compromís. Bé, com dic des de l’any 2015. Pensem que s’ha de fer aquesta remodelació. Pensem que s’ha de posar al dia aquesta residència i també pensem que s’han de generar noves places. També pensem que s’han d’establir nous models d’habitatge i de residència per a la gent gran. La pandèmia ha canviat moltes coses. Però primer resolem una miqueta la qualitat de vida dels avis i àvies que actualment resideixen a l’Asil Surís. Això ho tenim com un objectiu principal.
També portem i mantenim el programa perquè pensem que és molt necessari. I ja ho vam dir l’any 2019 al polivalent de l’Espai, al costat del pavelló de Carles Nadal, allà a Vilartagues, nosaltres també vam projectar un espai polivalent vinculat annexat a aquest equipament, però a més a més, amb la construcció d’una piscina descoberta. Una piscina descoberta que també ha de funcionar com a àgora, com a plaça, com a lloc de trobada del barri de Vilartagues, com el pulmó verd com a espai comunitari i per tant, a nosaltres volem dotar el barri de Vilartagues i tots els seus veïns d’un equipament que a l’estiu servirà per l’oci i per a l’esbarjo, pels casals, per a les famílies, per anar a passar el dia. Perquè pensem que la ciutat ho necessita. No tenim un equipament d’aquestes característiques. No tenim una piscina descoberta amb una zona de gespa i on la gent hi pugui estar a l’estiu, però que també pugui ser, obviament, un element esportiu per la resta de clubs per a poder fer el seu entrenament. Això també ho mantindrem i a més ja s’ha fet una modificació urbanística que ho permet i nosaltres li hem donat suport a aquestes modificacions perquè verdaderament tenim el projecte molt clar i el volem tirar endavant.
També desenvolupar el pla de millora de carrers i voreres de Sant Feliu. No anar fent en funció de l‘època electoral. Hem d’analitzar tots els carrers de Sant Feliu de Guíxols i hem d’anar endreçant. Hem d’anar endreçant per barris de manera equilibrada, perquè hem de buscar aquest equilibri entre tots els veïns i veïnes de Sant Feliu. Ara tenim una zona al voltant, com deia, de l’avinguda de Juli Garreta, molt endreçada, però si li parlo d’alguns carrers del barri del Tueda, hi ha algun veí per allà que em donaria la raó.
Per tant, s’ha de fer un pla i s’ha d’anar desenvolupant i cada any ha de tenir una part de la partida del pressupost per invertir. Per anar-los fent i per anar-los actualitzant. Perquè tenim voreres desactualitzades que no són accessibles per persones amb una discapacitat. Tenim carrers que estan plens de forats, tenim gent que cau i es fa mal i aquest govern ha fet molt aquest darrer any.
Casualitat que venen a zones d’eleccions? Doncs no ho sabem. És molt procés molt possible. O ho sembla o pot semblar, No, però no. Nosaltres pensem que s’ha de treballar des del primer dia. I després, en aquest pla de millora també nosaltres incloem un pla de millora de les places. Tenim tres places que actualment estan molt obsoletes, que vénen d’unes reformes fetes als anys vuitanta la plaça Sant Sebastià, la plaça Salvador Espriu i la plaça Gaziel. Dues al barri de Vilartagues i un al barri de Tueda i a l’església Santa Maria. Són molt dures, són la mainada no hi juga. Estan buides. I s’ha d’intervenir a excepció de, òbviament, la plaça Salvador Espriu, que és l’àgora més important de Vilartagues. Però també és una plaça molt dura. També és una plaça que té un terra dur, que no té jocs infantils, que pensem que se li ha de fer una repensada perquè també té un carrer ara té un carrer peatonal en paral·lel i per tant, pensem que aquella plaça necessita una intervenció i nosaltres proposem, ja ho veureu! Tres projectes interessants per aquestes places. Una mica, cohesionar els barris i fer que la gent torni a fer vida de carrer i que els espais públics siguin més amables, no només en les zones més conegudes o les zones cèntriques de la ciutat.
I després, en l’àmbit de la cultura portem dos projectes que ens agraden molt. Primer hem escoltat des del primer dia a la gent de Mascanada 6. Hi ha tot allò que ens han explicat. I ells tenen un projecte interessantíssim que a nosaltres ens va enamorar quan ens el van plantejar. Per tant, tindran el nostre compromís i el nostre acompanyament, perquè pensem que això que s’està generant al voltant de Mascanada 6 que tot aquest talent que es mou de diferents disciplines que posen el talent en comú i a disposició de la gent de Sant Feliu de Guíxols ha de trobar el seu espai i ells tenen una idea que a nosaltres ens agrada i els volem acompanyar. Però també veureu en el nostre programa i en m’agradarà molt poderho explicar més endavant. Tenim un projecte molt concret per a l’antic Escorxador, un projecte que gira al voltant de la cultura de les entitats de les que ja hi són òbviament, però també de generar espais molt interessants per a d’altres entitats culturals de la ciutat que necessiten espais com poden ser l’Agrupació Teatral Benet Escriba per poder guardar els seus decorats per poder tenir un espai d’assaig com pot ser alguna altra agrupació musical, les corals.
Doncs bé, a l’Escorxador estem treballant, hem treballat un projecte molt interessant. M’agradarà i us dic poder vos explicar on aquestes entitats hi tindrien cabuda. Òbviament vol dir. Una intervenció urbanística en aquell àmbit. També intervenint en el parc hi ha un parc al costat molt bonic que acaba donant en unes escales a la platja de Sant Pol, un accés molt interessant i per tant, nosaltres volem també incidir en aquest espai.
Tenim moltes idees i tenim un projecte, com et deia, molt interessant. No deixem de banda els joves. Nosaltres volem fer un nou casal per als joves. Nosaltres tenim pensat. També el lloc i pensem que aquell local a les vetlladores no és suficient i que un tècnic de joventut i una educadora unes hores no són suficients per la quantitat de joves que tenim a Sant Feliu de Guixols i per tant, nosaltres volem treballar amb ells per generar los un nou espai i per abarcar més un col·lectiu molt més ampli que el que estem treballant ara perquè generem espais on ells puguin fer moltes altres activitats i, per tant. Els hi fem una proposta molt concreta.
I també, com et deia, doncs això és generar bosses d’aparcament. La Corxera era molt important per a l’activitat comercial i turística a la zona centre, però nosaltres també farem una proposta per una petita bossa d’aparcament en la zona del barri de Vilartagues que ha anat perdent aparcament els darrers anys i una altra part també pel barri de Tueda també hem trobat un espai. Què es pot. Es pot intentar adequar i, per tant, intentar facilitar això la vida de la gent que viu a Sant Feliu de Guíxols.
Al final, tot el que us estic explicant és per millorar la seva vida i després he començat dient el que fa pitjor l’Ajuntament. Doncs acabaré explicant que nosaltres sí que treballarem per canviar el model de la recollida selectiva a Sant Feliu de Guíxols. Serem valents! No ens conformarem amb les bateries de 5 contenidors, hem de reduir el rebuig tan aviat com puguem, perquè no només pel mal que fa en el medi ambient aquest residu, sinó perquè a més a més ens genera uns costos molt elevats de tractament i per tant, nosaltres sí que intentarem transformar el contracte actual, intentarem buscar la implantació d’un sistema porta a porta de manera gradual per barris i intentarem conscienciar, ensenyar, acompanyar a tots aquells que avui dia es diuen incívics i segur que no els agradarà que els diguem incívics. Perquè segur que tenen voluntat de fer les coses ben fetes. Només cal que els hi posem més fàcil i els ensenyem. Doncs també volem fer aquesta, aquesta millora.
I tot això acompanyat d’una manera, d’una manera de fer, com deia, diferent, molt més propera, d’una mirada inclusiva, pensant amb totes les persones que viuen a Sant Feliu de Guíxols, vinguin d’on vinguin. Parlin el que parlin, professen la relació, la religió que professen i com no estimin a qui estimi. Nosaltres som una candidatura Esquerra Republicana aquests valors els té des des del seu, des de la seva fundació i per tant, som la gent d’esquerres. Per tant, nosaltres tenim sempre una mirada àmplia cap a la ciutadania. A més a més, amb una mirada extremadament feminista. No només perquè jo encapçalo aquesta candidatura i perquè m’agradaria trencar aquest sostre de vidre de la nostra ciutat que no ha tingut mai una alcaldessa, sinó perquè les dones que m’acompanyen són dones verdaderament que han demostrat que tenen moltes coses a dir i que són dones molt, molt capaces i molt preparades, i per tant, nosaltres volem també, com et deia, trencar sostres i ser referents també per a les dones de Sant Feliu de Guíxols.
I una mirada ecologista, una mirada verda, una mirada diferent a la que tenim ara, on darrere els darrers anys hem anat. Traient el verd de la ciutat i l’hem anat substituint pel gris de la pedra i el formigó, doncs ens agradaria tornar a repintar de verd molts espais a Sant Feliu de Guíxols. I ja està. No fer és no fer ciutadans de segona categoria o primera categoria, que és el que sembla que està passant, sinó que. Tota la gent de Sant Feliu de Guíxols mereix ser de la mateixa categoria i, per tant, mereix aquesta qualitat de vida que la nostra ciutat els hi pot oferir. I aquesta és la nostra proposta per Sant Feliu.
Finalment, m’agradaria preguntar-li si estaria disposada dins del seu partit a pactar amb altres formacions polítiques, si és que no arriben a obtenir una majoria absoluta a les eleccions?
Bé, cada vegada caminem més cap a la cultura i nosaltres no ens sentim incòmodes treballant en coalició perquè pensem que cada vegada caminem cap aquí i no cap a aquesta cultura de la diversitat política i de la necessitat dels consensos. De fet. Encara que hem estat a l’oposició i jo he set la cap de l’oposició durant aquest mandat, he tingut la mà estesa contínuament durant aquests quatre anys, sense cap tipus de dificultat, fent propostes quan les hem hagut de fer. En l’època de la pandèmia del Covid vaig bé. Us podria ensenyar els correus electrònics que ens vam intercanviar amb l’equip de govern.
Amb tot els feiem propostes, les recollien, els posàvem en comú. Per tant vam treballar plegats. A mi m’agrada treballar d’aquesta manera. Jo estic acostumada a treballar d’aquesta manera, per tant, si no obtenim una majoria absoluta. Jo penso que les majories absolutes tampoc són tan bones. Però és el meu pensament, no?
Per tant, si penso que no són bones per a ningú, també penso que no són bones per a mi. I com et deia, jo m’agrada treballar en equip, m’agrada escoltar diferents visions i penso que que la cultura del consens, de l’acord, de la negociació és bona, és bona. Però no només per als que tenim responsabilitat en l’àmbit polític, sinó també per a la ciutadania.
Això de treballar plegats, arribar a un acord, no, i tirar una cosa endavant no és una cosa que ens faci por. Al contrari, hi estem preparats. Òbviament tenim les nostres línies vermelles. Òbviament tenim el nostre cordó sanitari. Nosaltres no estarem mai en partits feixistes. Jo no m’asseuré mai al costat d’algú de Vox.
A més a més, espero que a Sant Feliu no tinguem cap candidatura en aquest sentit i per tant, aquesta sí que és una línia vermella. No els donarem cap opció ni tampoc, òbviament, els partits de dretes, però bàsicament perquè també, com et deia, per poder establir consensos ens hem de poder parlar i entendre en el mateix idioma i en aquesta situació, doncs seria molt difícil perquè no parlem el mateix idioma.
Doncs moltíssimes gràcies per visitar nos aquí a Ràdio Capital i esperem que tinguin molta sort i encerts en aquestes pròximes eleccions.
Moltíssimes gràcies a tots vosaltres.