- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Sis cares del menjar del menjar KM-0 'slow food' a Catalunya
Loading
/

Sant Feliu de Guíxols ha acollit aquest dilluns el lliurament de plaques “Slow Food Km 0”, en una trobada anual que ha reunit 300 persones, una seixantena de restaurants d’arreu dels Països Catalans i deu menjadors escolars, amb una seixantena de productors i elaboradors agroalimentaris de Catalunya.

L’associació de cuineres i cuiners Slow Food de Catalunya integra 57 restaurants (junt amb 10 menjadors escolars).

A Ràdio Capital hem parlat amb 6 d’aquests professionals, que tenen l’alimentació de proximitat com a bandera. Són testimonis ben diferents, amb un punt de vista propi del que suposa l’slow food. 

Martí Rosàs (Ca la Maria, Llagostera). Impulsor de l’entrega de plaques a l’Empordà

“El concepte de proximitat s’ha prostitut bastant”


Òscar Bigas, xef del Restaurant Integral de Figueres

“El petit productor sempre ha exisitit”


Marcel Cardona, de l’hostal Cal Fuster (Serrateix)

“Intentem que el paisatge que veus al costat de casa el vegis també a la taula”


Joan Carles Torres, del celler la Gutina

“Quan no t’has format a nivell enològic, elabores vi com s’havia fet tota la vida a casa”


Elisenda Casadellà, de la Calma de Tagamanent

“No ens arriba ni aigua, ni llum ni gas. Som una casa totalment sostenible”


Joan Maria Ribas, de l’empresa Ecomenja (menjadors ecològics)

“Tenim els mateixos usuaris durant tot un any”


[17:51, 2/3/2020] Pere Carreras Carreras: Pel que fa a resturants, onze són noves incorporacions que s’han fet públiques a Sant Feliu de Guíxols, així com tres noves incorporacions en menjadors escolars:

Enguany s’han incorporat a l’associació els següents cuiners:

El Pla restaurant. Parets del Vallès (Vallès Oriental). Frank Scheidegger

La Vall del Montseny. Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental). David Rodríguez

Entre dos mons. Palamós (Baix Empordà). Mila Acosta i Roger Cama

Rebost de Can Moragues. Riudarenes (Selva). Fundació Emys, Fundació Astres i Sergi de Meià

Arç-Cerdanya Ecoresort. Prullans (Cerdanya). Jordi Tomàs

Ferreruela. Lleida (Segrià). Gonzalo Ferreruela

Fonda Farré. Baro (Pallars Sobirà). Jaume Mora

Lola Bistro. Tarragona (Tarragonès). David Amorós

Ca n’Ignasi. Inca (Mallorca). Ignasi Coli

El Sílex. Tautavel (Catalunya Nord). Thierry Tarrius

Cor de Carxofa. Benicarló (Baix Maestrat). Anay Bueno

I les tres escoles que entren noves:

Dues escoles gestionades per Ecoarrels (ecoarrels.cat) :

• Barrufet. Barcelona

• Diputació. Barcelona

Una escola gestionada per Ecomenja (ecomenja.com)

  • Pérez Sala. Vilassar de Mar

Aquest any s’ha fet lliurament del “Cargol + Net” el qual reconeix els restaurants que han adquirit un compromís addicional en matèria de sostenibilitat. Ha lliurat aquest guardó l’alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, i ha recaigut en:

Ca l’Ignasi. Cantonigròs (Osona). Ignasi Camps

Capicua. Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental). Isaac Gómez

El Bellver-la Calma. Tagamanent (Vallès Oriental). Ignasi Martínez

Esbiosfera. Cardedeu (Vallès Oriental). Jordi Bonet

L’Artesanal. Granollers (Vallès Oriental). Stéphanie Calderon

Lasal del Varador. Mataró (Maresme). Albert Noguera

Ca la Maria. Llagostera (Gironès). Maria Hernández i Martí Rosàs

El Dien. Vallfogona de Balaguer (Noguera). Enric Millà

Maspubills Ecorestaurant. Vinyols i els arcs (Baix Camp). Montse Queralt

Petit Cafè. Amposta (Montsià). Isabel Alejos

Quintaforca. Casafort (Alt Camp). Xavier Fabra

Per últim, la consellera Teresa Jordà, ha fet lliurament de les plaques Slow Food als productors compromesos, En aquesta ocasió s’ha decidit premiar els pioners del vi natural a Catalunya, que porten temps duent a terme un treball a la vinya respectuós amb el medi, sense adobs químics, herbicides, plaguicides, fungicides sintètics ni organismes modificats genèticament. Per a obtenir un vi natural només s’utilitzen llevats propis del raïm i de la vinya; no s’hi afegeixen sulfits ni cap tipus de conservant; no es filtra ni es clarifica, respectant així el cicle natural. Els vins naturals són vins vius, per això hem decidit premiar a 6 productors de vi pioners a casa nostra.

Els premiats són:

Vinyas d’Empremta (Bages). Gerard Vinyas

Oriol Artigas Viticultors (Maresme). Oriol Artigas

Celler Gutina (Alt Empordà). Bàrbara i Joan Carles

Carriel dels Vilars (Alt Empordà). Carles Alonso

Celler Escoda Sanaüja (Conca de Barberà). Joan Ramon Escoda

Laureano Serres Montagut (Tera Alta). Laureano

- Publicitat -