Aquest cap de setmana Torroella de Montgrí acull la sisena edició de la fira l’Empordà, cuina i salut. Entre aquest divendres i diumenge, el municipi s’omplirà d’activitats relacionades amb els beneficis d’una alimentació de qualitat. És la sisena edició d’aquest espai que l’any passat ja es va organitzar en quatre espais diferents del municipi.
El principal objectiu d’aquesta fira Empordà, cuina i salut és posar de manifest tots aquells avantatges que té l’alimentació conscient i de qualitat per la nostra salut. Un dels propòsits és tornar als inicis de la dieta mediterrània on la qualitat del menjar com els productes de kilòmetre 0 i l’slow food eren la principal oferta gastronòmica.
Encara que la fira comenci aquest divendres, aquest dimecres i dijous ja s’han fet un parell d’activitats relacionades amb la fira. Una xerrada per mantenir una dieta equilibrada però també una xerrada per combatre l’anorèxia i la bulímia. Altres activitats però són exposicions i conferències però també degustacions, tallers i sobretot espectacles infantils. Un dels plats forts, 😜, serà el showcooking que dirigirà Joan Carles Sanchez, xef d’Es Portal Hotel Gastronòmic. Durant el matí de diumenge parlarà de l’arròs de Pals. Això sí, no serà l’únic showcooking perquè també n’hi haurà un altre per parlar de la cuina de l’àvia amb les Cuineres de Sils al capdavant.
Una de les activitats més diferenciadores de la fira Empordà, cuina i salut és la caminada en silenci pel bosc. L’entitat Sèlvans traslladarà el terme japonès “shinrin-yoku” a la fira per poder fer caminades per boscos madurs acompanyats d’exercicis de relaxació i també respiració.
Totes les activitats que es faran durant el cap de setmana de la fira Empordà, cuina i salut se celebraran en diferents espais de Torroella. Entre els indrets més destacats hi ha la Plaça de la Vila, l’Espai Ter com també el Passeig de Catalunya o o el Museu de la Mediterrània. De cara a la fira s’han habilitat altres espais i algunes botigues associades que regalaran un deliciós obsequi.