El grup SOM Castell-Platja d’Aro-S’Agaró ha denunciat que s’està enterrant la runa, plàstics i cablejat en les obres que van començar la setmana passada per arreglar l’esvoranc al passeig marítim derivat del temporal Gloria. Des d’aquesta formació, traslladen que aquestes obres son “celebrades” per tots els partits, però que no coincideixen amb el “sistema d’execució”. En aquest sentit, diuen que demanaran a Costes de l’Estat per “consultar la legalitat d’aquestes actuacions”.
Per a SOM, això crea “un perill d’esllavissament i cap al medi ambient” i apunten que també “comportarà un sobrecost”, perquè “ara la runa estava a la vista”, però quan s’hagin de fer les obres a l’hivern “s’haurà de separar la runa de la sorra”. El partit diu que ha demanat explicacions al consistori i que els han traslladat que és una “pràctica habitual” i que preveuen retirar tota la runa, plàstics i cablejat després de la temporada turística. Adrià Tauler és el portaveu de SOM:
El govern diu que el seu objectiu és “salvar la temporada turística”
Preguntats per aquesta qüestió, des de l’Executiu municipal detallen que és una queixa “infonamentada” per part de SOM. També expliquen que ja els van explicar “tot el procediment” en una Comissió Informativa d’Urbanisme celebrada la setmana passada. En concret, se’ls va comunicar que ara s’arranjaria la platja i que la reparació completa es realitzaria després de la temporada turística.
La zona afectada del passeig és d’uns 500 metres. El tram va quedar totalment descalçat per la part de sota i va deixar afectats els tubs de plàstics que porten el cablejat de la instal·lació elèctrica. Davant d’aquest panorama, Costes ja ha concursat les obres d’arranjament del passeig, que comportarien el moviment d’uns milers de metres cúbics de sorra, la retirada de tota la instal·lació que ha quedat perjudicada i construir una escollera de rocalla sota el passeig que faci més consistent el passeig i es puguin evitar futurs danys davant d’altres circumstàncies meteorològiques adverses. Les obres que fa Costes estarien en disposició de començar a finals de maig, però el govern demana fer-les a finals de setembre o ja entrat el mes d’octubre. Montse Rovira és la regidora d’Urbanisme i n’explica els motius:
Rovira confia que “aviat” es pugui recuperar l’activitat al passeig i la gent “pugui gaudir de l’entorn”. També assevera que “SOM busca un rèdit polític en una situació en la que no toca” i creu que també “s’haurien queixat” si haguessin permès que la maquinària pesant actués per retirar la sorra durant l’estiu, els haurien acusat “de sacrificar la temporada turística”.