9 C
Pals
Dissabte, 4 gener 2025
- Publicitat -

SOS Costa Brava considera un “gran pas endavant” la decisió del Govern, però la continua considerant “insuficient”

L'entitat lamenta que s'hagi deixat al marge un centenar de sectors urbanitzables i reclama mes desclassificacions

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

SOS Costa Brava considera que l’aprovació inicial del Pla Director Urbanístic (PDU) del litoral gironí representa un “gran pas endavant” per la protecció d’aquest espai, però considera que encara és “insuficient”. Des de l’entitat lamenten que el Govern no hagi tingut “la valentia i el coratge” per fer desclassificacions massives tal i com havien demanat en zones urbanitzables i polígons industrials. Tot i això, SOS Costa Brava reconeix el fet que amb l’aprovació inicial d’aquest PDU es protegeixen 1.326 hectàrees de sòl i prop de 84 sectors on no es podrà edificar. L’advocat i portaveu de l’entitat, Eduard de Ribot, assenyala que el pla director deixa al marge de revisió d’un centenar de sectors urbanitzables.
Sensació “agredolça” per part de SOS Costa Brava després de conèixer aquest dijous la decisió d’Urbanisme que portarà a aprovació inicial el Pla Director Urbanístic (PDU) del litoral gironí. I és que des de l’entitat ecologista consideren que es tractava d’una “oportunitat històrica per salvar la Costa Brava”. En aquest sentit, lamenten que Territori no els hagi fet cas i no hagi estat prou “valent” com per desclassificar sòl massivament tal i com reclamen. En aquest sentit, celebren que s’hagin “salvat” 15.000 habitatges però recorden que encara se’n poden construir vora 40.000 més.

“Hi ha molts espais que segueixen en risc. És veritat que el PDU tapa una via d’aigua però no soluciona de manera definitiva els grans creixements urbanístics que posen en perill el nostre litoral”, assenyala l’advocat i portaveu de SOS Costa Brava, Eduard de Ribot.

En un comunicat, l’entitat concreta tretze punts que, a criteri seu, s’haurien d’haver corregit. Recorda que s’han deixat prop d’un centenar de sectors dels 250 que hi havia sobre la taula al marge de revisió. Considera que es fa un “pas enrere” en la protecció de la Selva Marítima i destaca que el PDU s’oblida de cinc municipis amb un risc de creixement excessiu: Palafrugell, Calonge, Platja d’Aro i Palamós al Baix Empordà, i Castelló d’Empúries a l’Alt Empordà.

Els ecologistes també carreguen contra un pla que no desclassifica íntegrament la polèmica urbanització de Sa Guarda, a Cadaqués. També critiquen que que no es revisin sectors d’altres poblacions que han estat objecte de debat mediambiental els darrers anys com Pals o Begur.

Seguiran defensant

De Ribot ha deixat clar que des de SOS Costa Brava seguiran treballant per evitar que el litoral gironí “tingui un model com el de Marbella o Benidorm”. “Mantindrem les campanyes en protecció dels retalls de boscos, anant de municipi en municipi i estarem amatents per lluitar si la societat ens continua donant suport per fer-ho”.

El Port de la Selva defensa el seu model

Un dels ajuntaments que des de fa temps s’ha mostrat contrari a les directrius que marca el PDU ha estat El Port de la Selva (Alt Empordà). El seu segon tinent d’alcalde, Roger Pinart, considera que calia reordenar, però que cada municipi havia de fer-lo en funció de les seves característiques.

Pinart explica que volen veure al detall el nou PDU i es mostra “obert” a parlar d’ajustaments. “La carnisseria que s’ha fet amb Port de la Selva, que sembla que som els dolents de la Costa Brava, quan el nostre pla urbanístic és modèlic, no ens sembla just de cap manera”, concreta Pinart.

El segon tinent d’alcaldia assenyala que al poble “no hi ha fons d’inversió ni russos” i recorda que el model és d’èxit i “ideal” per el Port de la Selva. “Podem parlar de coses concretes, però això és un cop d’estat en tota regla”, ha conclòs.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Les cavalcades de reis del Baix Empordà incorporen trams adaptats

Cada cop més, els ajuntaments i entitats organitzadores busquen fer més accessibles les cavalcades de reis i altres activitats a col·lectius que molts cops no ho tenen fàcil per gaudir d'aquest tipus d'esdeveniments.

Altres notícies