12.5 C
Pals
Dissabte, 22 febrer 2025
- Publicitat -

SOS Costa Brava crea el seu propi premi

La federació SOS Costa Brava ha creat el seu propi guardó per premiar escoles i institus que treballin la sostenibilitat. Es diu Premi SOS Costa Brava Educació, i la primera edició ja es farà aquest any

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

La federació SOS Costa Brava ha creat el seu propi guardó per premiar escoles i institus que treballin la sostenibilitat. Es diu Premi SOS Costa Brava Educació, i la primera edició ja es farà aquest any. En total, s’entregaran sis guardons.

Premiaran tres projectes a la categoria de Primària i tres més a la de Secundària i Batxillerat. Els més ben puntuats de caeda categoria rebran 500€, mentre que el segon premi serà de 300€ i el tercer de 200. La federació ecologista vol reconèixer projectes educatius singulars que promoguin la consciència ambiental, el compromís cívic i l’arrelament al territori.

S’hi podran presentar tots els centres que han fet algun projecte o experiència de qualsevol tipus, aquest curs, sobre alguns temes concrets que ha definit SOS COsta Brava. Ho explica a Ràdio Capital el tècnic d’educació ambiental de la federació, Quim Oliver.  

El termini per presentar candidatures acaba el 4 de juny. Qui decidirà qui guanya el premi serà un jurat format per representants d’institucions vinculades a l’educació ambiental. Els premis s’entregaran en un acte a finals de juny de l’any que ve.  

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Jordi Vayreda: “Els boscos que han patit sequera i les temperatures elevades fan que augmenti el risc d’incendi”

Les pluges de les últimes setmanes han ajudat a millorar el nivell dels embassaments, però la situació dels boscos continua sent preocupant. Després de més de tres anys amb precipitacions molt per sota de la mitjana, els experts alerten que els efectes de la sequera no es poden revertir en pocs mesos. "El 2024 ha estat un any més plujós, però els boscos necessiten molt més temps per recuperar-se", explica Jordi Vayreda, investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF). Segons ell, "si aquest 2025 segueix plovent amb regularitat, potser començarem a veure una millora real en alguns ecosistemes".

Altres notícies