Des d’aquest mes de març el SSIBE ha decidit fer un pas més en l’aposta per la sostenibilitat. L’empresa proveïdora de paper higiènic i tovallons de la cafeteria i hospitalització realitza tota la seva producció amb la cel·lulosa recuperada dels tetra briks. Aquesta és una de les darreres apostes per la sostenibilitat que ha fet l’entitat.
El compromís ambiental de l’empresa proveïdora i el compromís del SSIBE de compra anual permetrà el reciclatge i reaprofitament de 266.000 envasos de tetra brik a l’any, que són quatre vegades el consum anual a l’entitat, inferior a 40.000 envasos a l’any. Aquesta dada, a més suposa evitar fins a set tones de C02, que equival a 144 arbres de mida mitjana. Ho explica el tècnic de medi ambient del SSIBE, Marc Cama.
Es tracta d’una empresa d’economia circular, que elabora la seva matèria primera a partir de la recuperació del material que conforma un tetra brik: amb la cel·lulosa es produeix el paper higiènic i els tovallons, amb els taps es crea el packaging. Marc Cama, afirma que abans de la pandèmia ja estaven pensant a fer aquest canvi.
Altres iniciatives per ser més sostenibles al SSIBE
Una de les altres accions que s’ha dut a terme ha estat una enquesta per observar quin és el consum d’aigua que es fa als diversos centres que formen part del SSIBE i veure com es pot millorar en la seva gestió. A més, durant les properes setmanes, l’àrea de consultes externes de l’Hospital de Palamós es podrà visitar l’exposició “Cada gota compta”, de l’Agència Catalana de l’Aigua. Ofereix dades curioses i consells sobre l’ús eficient de l’aigua a la llar. En acabat, l’exposició viatjarà als diferents CAPs de SSIBE i també els centres gestionats.
I tot i que es desenvolupen aquestes iniciatives, Marc Cama reconeix que encara queda camí per recòrrer i no depèn només del SSIBE. Afirma que quan es parla de restauració en el marc de l’hospital es poden canviar més aspectes, però en el sanitari és més complicat.