Importants manifestacions a Barcelona, sota el lema llibertat, amnistia i Estatut d’Autonomia
Les manifestacions per l’amnistia del febrer de 1976 van ser dues marxes que van tenir lloc els dies 1 i 8 de febrer a Barcelona.
La del 8 de febrer va ser convocada per la bona resposta ciutadana de la primera. Es va convocar al Parc de la Ciutadella però aquest va ser clausurat i rodejat per un desplegament policial molt més nombrós que a la manifestació de l’u.
Els manifestants s’organitzaren en diferents columnes humanes que es dirigiren al centre de la ciutat. Algunes d’aquestes columnes començaren a la plaça Letamendi, la plaça Sagrada Família, el Mercat de Sant Antoni o la plaça Virrei Amat. Les càrregues policials es van repetir de nou pel centre de la ciutat (les més intenses als districtes de Gràcia, de l’Eixample i de Ciutat Vella)
Els dies posteriors a les marxes foren dies de forta agitació social per aconseguir l’alliberament dels detinguts durant les marxes de primers de febrer. Diversos ajuntaments i entitats es posicionaren en favor de l’amnistia. La premsa estrangera també es féu ressò de les protestes.
Stop in the name of love, número 1 als Estats Units
The Supremes van començar treballant juntes als anys 50 i van firmar un contracte amb la Motown al 1961, però no va ser fins el 1964 que van aconseguir el primer gran èxit a tot el món. Va ser amb les cançons Where did our love go o Baby love. Un any després un dels temes del disc At the copa, Stop in the name of love arribaria al primer lloc de la llista americana, així com d’altres països.
I el 1981 els Kool and the gang també triomfaven amb Celebration
La cançó és tot un clàssic del funk i una de les peces més emblemàtiques de la banda de Nova Jersey, que amb el temps l’ha convertit en un autèntic himne.
El disc Celebrate va ser el segon en el qual va participar el vocalista James Taylor, un cantant de clubs de jazz que va debutar el 1979 amb Ladies night.