Spotify et posa música segons les condicions meteorològiques
Spotify ha desenvolupat juntament amb Accuweather el servei Climatune, una aplicació web que genera llistes de reproducció basades en les condicions climàtiques de la ciutat en la qual es troben els seus usuaris.
És la culminació d’un any d’estudis en el que s’han relacionat i comparat les dades de 1.000 estacions meteorològiques amb les més de 85.000 milions de reproduccions agregades dels subscriptors.
L’empresa sueca va extreure els atributs sonors de les cançons més escoltades a cada ciutat estudiada en diferents condicions, com un dia assolellat o un amb precipitacions. Les seves peculiaritats sonores determinen si una cançó és alegre o trist i indica si predominen els instruments acústics o elèctrics.
Whatsapp estrena “Stories”
I segons publica El País, WhatsApp està provant una evolució de l’app incorporant part de Stories de Facebook, permetent a l’usuari que afegeixi fotos i vídeos de perfil i presentant una nova interfície en la qual es presentin les novetats com un mur.
Encara no se sap si aquestes proves acabaran finalment en una versió definitiva, però la idea és que, en lloc d’accedir directament als xats, cadascú pugui repassar les fotos i vídeos de perfil que han patit variacions. En aquest sentit, la interfície mostraria una icona juntament amb el nom d’usuari que alertaria de l’existència d’un nou contingut.
Una empresa implanta xips als seus treballadors
Una empresa belga ha decidit implantar xips subcutanis als empleats que ho desitgin. El dispositiu, similar al que s’utilitza per identificar les mascotes, consisteix en una funda de vidre poc més gran que un gra d’arròs amb tecnologia d’identificació per radiofreqüència.
En el cas dels éssers humans, el xip s’insereix en la mà i funciona com una matrícula, el número de sèrie de la qual pot canviar des d’una aplicació de telèfon mòbil. No conté cap dada de l’usuari i no emet senyals que permetin localitzar-lo, sinó que substitueix les targetes personals comuns en moltes companyies.
La idea en aquesta empresa belga va sorgir “dels empleats que perdien la seva targeta per obrir la porta”.
Apple anuncia data per a la seva conferència de desenvolupadors
Apple ha anunciat per al 5 de juny la conferència sobre desenvolupament. En aquest esdeveniment, com és habitual, revelarà les novetats sobre programari per als seus dispositius.
Encara és aviat per confirmar que anunciaran una nova versió de iOS, el sistema operatiu per a dispositius mòbils; del MacOS, el que funciona en els seus ordinadors; o de WatchOS, el que va en l’Apple Watch; el més segur és que hi hagi algun tipus de referència a les actualitzacions de tot aquest programari.
La conferència es podrà seguir per streaming en dispositius adaptats per a això, el que generalment significa que només serà possible en Mac o dispositius amb iOS.
Gairebé el 100% de les vendes de mòbils són Android o iPhone
Durant l’últim trimestre de 2016, s’han venut a nivell mundial al voltant de 432 milions de telèfons mòbils, segons la consultora Gartner. El més destacat d’aquesta xifra és el predomini de iOS i Android. Els sistemes operatius per a mòbils d’Apple i Google suposen el 99,6% de totes les vendes. Un 81,7% del total d’aquests mòbils funcionen amb Android, mentre que un 17,9% es corresponen amb iPhones. Windows Phone, el sistema operatiu pràcticament abandonat ja de Microsoft, ha aconseguit un 0,3% de quota de mercat, mentre que BlackBerry ha venut tan poc que pràcticament funciona com el marge d’error de l’enquesta i només ha venut unes 200.000 unitats.
Torna el Nokia 3310
Nokia va anunciar diversos telèfons per a finals de mes, al Mobile World Congress. A més del Nokia 6, que sembla que serà el més potent de moment, també veurem el rellançament d’un telèfon molt conegut i icònic, per allò que va marcar la primera gran època de la telefonia mòbil. Serà el Nokia 3310, que es tornarà a vendre aquest 2017, a un preu de 2017, amb algunes millores per posar-lo al dia, però amb un mateix disseny i amb la idea d’usar-lo com a telèfon secundari. El seu preu, 60 euros.
Denúncia per “atribució” indeguda d’un programa informàtic de codi lliure
L’informàtic alacantí Carlos García ha denunciat públicament l’extremeny Roberto Carlos Salguero d’atribuir-se el seu programa informàtic “Facturascripts”, dirigit a facilitar la facturació de les petites i mitjanes empreses, per crear el programari “STGestión” i amb el qual hauria obtingut diversos premis.
Ha exposat que l’extremeny podria incórrer en “una infracció de llicència per atribuir-se l’autoria de tot el codi font” del seu programa, de manera que estudia emprendre accions legals contra Salguero amb l’assessorament de l’Associació de Programari lliure de Catalunya. Encara que el programari dissenyat per García és lliure, gratuït i qualsevol usuari pot descarregar-lo, és “obligatori” citar al creador del mateix quan es fa ús o es comparteix.
Una empresa externa auditarà les dades dels anuncis de Facebook
Facebook per fi ha cedit davant els anunciants. El desembre passat aquests van deixar ben clar que volien un agent extern que mesurés de forma precisa l’impacte de la publicitat, i això han aconseguit.
En una publicació del seu bloc oficial, la companyia ha anunciat que Media Rating Council auditarà les seves audiències per verificar la informació. D’aquesta manera, els clients de Facebook rebran “informació més detallada sobre l’impacte al Facebook i Instagram” de la publicitat contractada.