Més feliços sense Facebook
Un nou estudi conclou que en només una setmana, les persones que deixen d’utilitzar Facebook se senten més felices i menys preocupades. Els encarregats de l’estudi van dividir en dos grups els 1.095 usuaris que van participar: als membres d’un els van demanar que no es connectessin a Facebook durant una setmana i, a la resta, que fessin servir la xarxa social amb normalitat. Durant aquest temps es van mesurar estats d’ànim com la felicitat, la tristesa, la preocupació, l’enuig, l’entusiasme i el sentiment de soledat i depressió.
L’últim dia de l’experiment, els investigadors van preguntar els participants com se sentien. Els que havien deixat la xarxa social van admetre sentir-se més feliços i menys tristos i sols.
Atac als caixers automàtics de diversos països
Un grup de cibercriminals ha atacat els caixers de més d’una dotzena de països d’Europa aquest any aconseguint que expulsin diners en efectiu de forma fraudulenta i remota.
Els atacants no han realitzat cap modificació als caixers, ha estat tot a través d’un atac informàtic centralitzat.
Entre els països afectats es troben Armènia, Regne Unit, Bulgària, Polònia, Països Baixos, Rússia o Espanya.
Tot això segons l’informe de Grup IB, una companyia multinacional amb seu a Moscou especialitzada en prevenir i investigar el frau i crim a la xarxa. La companyia no ha fet públics els noms dels bancs afectats.
Els auriculars també poden espiar
Els paranoics (o no tant) que tapen la càmera web amb cinta negra i desactiven el micròfon dels seus ordinadors hauran de començar a preocupar-se també pels auriculars que fan servir amb els seus dispositius.
Segons ha informat Wired, uns investigadors de la Universitat Ben Gurion d’Israel han desenvolupat un programa capaç de reutilitzar els altaveus d’uns auriculars normals i corrents sense micròfon per gravar converses sense permís dels seus interlocutors i sense que aquests s’assabentin del que està passant .
Galileu, per fi
Els serveis inicials del nou sistema de geolocalització de l’Agència Espacial Europea entraran en funcionament a partir de l’1 de gener de 2017. El projecte porta moltíssims anys de retard, ja que es va anunciar originalment l’any 2003. El seu cost inicial, d’ uns 1.000 milions d’euros, s’ha estès a uns 7.000 milions. Fins 2014, no va arribar a llançar-se el primer satèl·lit del projecte.
El sistema de geolocalització Galileu podrà així començar a utilitzar-se en combinació amb el GPS americà a partir del proper mes de gener.
L’iphone segueix sent molt rendible per Apple
Encara que l’iPhone porti tres trimestres venent per primera vegada menys que en el seu any anterior, Apple pot estar relativament tranquil·la: el seu telèfon segueix sent el més rendible de tots els que s’han venut el 2016.
Segons un informe de Strategy Analytics al qual han tingut accés a la publicació especialitzada MacRumors, l’iPhone suposa el 91% dels beneficis obtinguts en la venda de telèfons mòbils, el que suposa uns 8.000 milions d’euros.
El telèfon d’Apple va seguit molt, molt de lluny per Huawei, que té un 2,4% dels beneficis; Vivo, 2,2%; OPPO, 2.2%; i després, la resta de fabricants, que suma un altre 2,2%.
La meitat de la població mundial, connectada
Per a finals de 2016, gairebé la meitat de la població del món, un 47%, farà servir Internet, el que es tradueix en què 3.500 milions de persones es connectaran habitualment.
La caiguda dels preus i el major desplegament de xarxes mòbils ha ajudat a assolir aquest xifra. Per a l’any 2020, està previst que el percentatge de població connectada sigui del 60%.
Segons l’informe de la Unió Internacional de Telecomunicacions de les Nacions Unides, un 80% de la població en països desenvolupats té accés a internet. En contrast, un 40% el té en els països en vies de desenvolupament i només un 15% està en línia als països menys desenvolupats.
Facebook vol evitar la censura xinesa
El ‘The New York Times’ ha informat que Facebook ha desenvolupat una eina capaç de censurar certs continguts publicats a la seva xarxa en algunes zones geogràfiques, el que suposaria un nou intent de posar fi al bloqueig del seu servei en la segona economia del planeta, la Xina.
Segons el rotatiu, que cita sense identificar tres ex empleats i treballadors en actiu de l’empresa, la major xarxa social del món hauria desenvolupat en secret un programari que permet suprimir automàticament continguts d’actualitat d’usuaris que es troben en determinades regions del planeta.
Nokia no es rendeix
Nokia -sí, Nokia- llençarà un nou telèfon el 2017.
Segons The Telegraph, la nova generació de mòbils Android de Nokia arribarà en algun moment de 2017 i, segons alguns rumors, s’anunciaran al Mobile World Congress de febrer a Barcelona. El CEO de Nokia, Rajeev Suri, té programada una conferència per a aquest esdeveniment, i també s’ha confirmat un lloc a la fira.
Sobre el dispositiu, no se sap gran cosa. Només està confirmat que funcionarà amb Android, segurament la versió 7.0 del sistema operatiu. Segons apunta el web especialitzat en l’empresa Nokia Power User, és probable que anunciïn dos models d’altes característiques.